Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clemet ble tatt i skole

Kristin Clemet ble tatt politisk i skole av munnrappe ungdomsskoleelever da hun besøkte Sommerlyst skole i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): - At private selskaper skal tjene penger på eldreomsorg er både umoralsk og noe svineri, sa 9.-klassingen Magnus Leirvåg Sandnes.

Kompisen Håkon Moe fulgte opp med like utvetydige meldinger om Høyres politikk.

- Lykke til med deres videre politiske karriere, men ha det klart for dere at jeg aldri kommer til å stemme på dere, svarte Kristin Clemet.

- Det var godt å få sagt det, slo de to unge anarkistene fast etter møtet med statsråden.

Ned med Høyre

Før det hadde Clemet besøkt en klasse der hun måtte svare for Høyres satsing på privatskoler, manglende lærerdekning og dårlig inneklima.

På en av pultene i klasserommet sto følgende appell: Ned med Høyre.

Men skolestatsråden tok den politiske motstanden med godt humør.

- Skolebygningene her er dårlige og nedslitte, men man kan ikke si noe på elevenes engasjement. Det viser også at lærerne her gjør en god jobb, sier Clemet, som mener det er underordnet at ungdommene ikke deler hennes politiske synspunkter.

Besøkt hundre skoler

Clemets skolebesøk har ikke noe med valgkampen å gjøre. Helt siden hun ble statsråd har hun reist på skolebesøk en til to ganger per uke.

- I løpet av denne tida har jeg besøkt mer enn hundre grunnskoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter, sier Clemet til Dagbladet.

På denne måten har hun skaffet seg en unik innsikt i hvordan tilstanden er i Skole-Norge.

- GODT Å FÅ DET UT: 9.-klassingene Magnus Leirvåg Sandnes og Håkon Moe liker ikke Høyre. Det sa de rett ut til Kristin Clemet da hun besøkte Sommerlyst skole i går.