Clemet: Frihet til å flytte fra fremmedspråklige

Utdanningsminister Kristin Clemet vil gi økte muligheter til å flytte fra skoler med mange innvandrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Friskoler kan hjelpe foreldre som vil vekk fra skoler med mange fremmedkulturelle, sier Kristin Clemet. Utdanningsministeren kom med sin oppsiktsvekkende begrunnelse for friskolene i et NRK-intervju i dag.

15. mai skal Stortingets utdanningskomite legge fram sin innstilling om regjeringens lovforslag. Det er ventet at forslaget blir vedtatt med regjeringspartienes og Fremskrittspartiets stemmer, melder NRKs Politisk kvarter i dag.

Lovforslaget legger opp til at alle, også privatpersoner og firmaer, skal kunne starte friskoler i konkurranse med de offentlige. 90 prosent av friskolenes kostnader blir dekket av staten, resten må tas inn gjennom skolepenger.

Advarer

Utdanningskomiteens leder Rolf Reikvam fra SV advarer mot lovforslaget, som han mener undergraver den offentlige fellesskolen, og at det vil føre til a-skoler for familier med god økonomi.

- Det betyr segregering. Det er en utvikling jeg er overrasket over at noen politiker ønsker, sier Reikvam til NRK.

Utdanningsminister Kristin Clemet er ikke umiddelbart enig. - Noen steder har det en liten segregerende effekt. Andre steder har det en integrerende effekt, sier hun om erfaringene med friskoler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer