Clemet lover gratis leirskole

Når leirskolen blir gratis, vil mye av foreldrebetalingen falle bort, mener Kristin Clemet. Men noe generelt forbud mot foreldrebetaling vil hun ikke ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen som Dagbladet i dag forteller om, viser at klasseturer, som for eksempel leirskole, utgjør en stor del av foreldrebetalingen.

Og det er der undervisningsminister Kristin Clemet vil sette inn støtet:

- Leirskolen skal være gratis. I statsbudsjettet for 2003 er det satt av nok penger til kommunene til akkurat dette. Ingen foreldre skal behøve å betale for at barna skal få oppleve ei uke på leirskole, sier hun til Dagbladet.

Foreldreutvalget for grunnskolen (FUG) mener derimot at Clemets bevilgninger er utilstrekkelige:

- Departementet vil bevilge 60 millioner kroner i rammetilskudd til kommunene. Men dette er bare 29 prosent av det foreldrene betalte i forrige skoleår. Dessuten tviler jeg sterkt på om alle kommuner vil bruke pengene slik Clemet vil, sier leder Hilde Sundve Jordheim i FUG.

Kristin Clemet mener fortsatt at skolen skal være gratis. Men hun vil ikke nekte foreldre å betale noe hvis de vil selv, sier hun:

- En klasse kan gjerne ha en klassekasse til felles formål. Men innbetalingene må selvsagt være både frivillige og helt anonyme.

IKKE GRATIS: 90 prosent av pengene foreldrene betaler for barna i skolen, går til skoleturer. Resten brukes på skolemateriell.