Clemet og SVs skolepolitikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skole: Kristin Clemet har hengt seg opp i at SV har skiftet syn på enkelte skolesaker de siste åra, og fortsetter i dette sporet i Dagbladet 21.juli. Hun bør for det første framstille sakene rikrig. SV har for eksempel aldri vært i mot nasjonale prøver, men ville i utgangspunktet at prøvene skulle hatt en annen form. For det andre bør Clemet tenke over at Høyres egne linjeskifter har vært vel så betydelige som SVs. Ser vi på store sosiale reformer opp gjennom norsk historie, er det et mønster at Høyre først går i mot, og siden gir aksept og støtte. En viktig reform var innføring av rett til videregående skole. Det gikk Høyre i mot, men ser ut til å ha skiftet standpunkt nå. Høyre gikk i mot innføring av gratis læremidler i videregående skole. Står Høyre fast på at egenbetaling skal innføres igjen?

En kikk på Høyres programmer de siste valgperiodene viser en rekke endringer i skolepolitikken. I 1993 ville partiet ha karakterer fra 4.trinn, mens Høyres landsmøte i år vedtok karakterer fra 5.trinn. I 1997 skrev Høyre i sitt program at foreldre skulle ha flertall i skolenes driftsstyrer. I vår stemte Høyre sammen med flertallet av de andre partiene imot et forslag fra Frp om dette i Stortinget. Høyre har ment at det ikke skulle brukes statlige midler på SFO. Mener partiet fremdeles det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer