Clemet vil rydde opp

Utdanningsministeren vil ordne opp i rotet med studielån etter at Dagbladet.no omtalte saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet.no om regelkaoset i Statens Lånekasse. Først bestemte regjeringen seg for å kutte ut lånefinansieringen av elever i videregående skole, men måtte snu da opposisjonen stemte i mot i juni.

Men Utdannings- og forskningsdepartementet klarte ikke å utarbeide reglene for støtteordningen før i september. Dermed fikk ikke Lånekassen laget søknadsblanketter tidsnok til skolestart, og nå får ikke elever i videregående skole penger før jul.

- Det Kristin Clemet gjør er å hundre utdanning, sier SVs talskvinne for videregående opplæring, Lena Jensen. Jensen sitter i kirke- utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget og har tidligere etterlyst Clemets vilje til å etterkomme Stortingets beslutning.

- Statsråden må rydde opp i kaoset hun selv har skapt. Det som gjelder nå er å få pengene på bordet, sier Jensen til Dagbladet.no.

Hele SVs stortingsgruppe står bak kravet om at Clemet legger pengene på bordet nå. Flere tusen elever må vente til jul før de får pengene de har krav på fra Lånekassen. Det er helt uholdbart, mener SV.

Clemet tar affære

Etter at Dagbladet.no skrev om saken har ting skjedd i Utdanningsdepartementet. I morgen har Clemet innkalt Statens Lånekasse til et møte hvor temaet er forsinkelsene i støtteordningene for elevene i videregående skole.

I møtet kommer Clemet til å be Lånekassen om en redegjørelse over hvor langt de er kommet i prosessen, og er krav om at alle skjemaer og blanketter skal bli klare så snart som mulig.

- Det ligger her at departementet er interessert i å få fortgang i dette. Hvor fort noe kan skje må vi nesten vente til etter møtet i morgen med å si noe om, sier informasjonssjef Egil Knudsen i Utdannings- og forskningsdepartmentet til Dagbladet.no.

UAKSEPTABELT: SVs Lena Jensen mener Kristin Clemet hindrer videregående utdanning ved å trenere mulighetene elevene har til å få støtte i Lånekassen. Nå tar Clemet affære.