Clemets mangfold

Tidligere statsråd Kristin Clemet syns det blir mye ideologisk enfold i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lederen for den høyreorienterte tenkesmien Civita, Kristin Clemet, besværer seg i Dagbladet over at norsk presse er blitt ideologisk enstemmig, og lener mer til venstre enn til høyre. Hun har lest 60 ledere i Aftenposten og blitt nedstemt over at de verken tar klart standpunkt eller er «borgerlige» nok. Dessuten syns hun avisen er forutsigbar, i likhet med Dagbladet. Aftenposten får svare for seg, men avisen var nok ikke mindre forutsigbar da den var Høyres hovedorgan.

Det virker som om Kristin Clemet savner ei avis i Norge som inntar de standpunkter hun står for. Nå er vel heller ikke de helt lett å finne ut av. Men jeg antar at hun i økonomisk politikk er trofast mot den markedsøkonomiske retning som nå har hegemoni både her i landet og internasjonalt. Men kan Clemet peke på en eneste større avis som ikke slutter opp om den markedsøkonomiske vending som fant sted for alvor her i landet i første halvdel av 1980-tallet?

SÅ ANTAR JEG at Kristin Clemet etterlyser en kulturkonservativ linje i mediene. Men hva er kulturkonservatisme i dag? Jeg vil si at forsvar for miljøet er en av de vesentligste kulturkonservative posisjonene man kan innta. Men hvem er det som mest konsekvent målbærer slike standpunkter? Rett nok prøver den nye konservative lederen i Storbritannia, David Cameron, å løfte fram sitt parti som miljøpartiet, men slik er det jo ikke i Norge. Jeg vil også si at det er en kulturkonservativ posisjon å kjempe for at universitetet beholder sin hundreårige egenart og at norsk språk opprettholdes som meningsbærende medium. Men hvor har Clemet vært i de sakene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer