Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clemets refs

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utdanningsminister Kristin Clemet går løs på pressen i fagbladet Journalisten. Hun finner ikke samsvar mellom pressens prinsipielle holdning til åpenhet og kritikken av de nasjonale prøvene som gjennomføres i skolen. Resultatene fra prøvene blir jo offentliggjort og mediene bidrar dermed til en rangering av skolene. Statsråd Clemet mener at det nettopp gjennom rangeringen skal skje en forbedring i skolen. De som kommer ut dårlig, skal inspireres til å gjøre det bedre.

Dette går det imidlertid an å stille seg tvilende til. Og det må være tillatt å gi uttrykk for det uten å møte anklager om at vi dermed går imot det åpenhetsprinsipp som pressen i alminnelighet hyller. Kvaliteten på det som skjer i skolen mener vi er vanskelig å måle gjennom de normerte prøvene. Skolen skal formidle så mye mer enn målbar kunnskap. Det er med andre ord ikke åpenheten som er problemet. Derimot tviler vi på verdien av rangeringen som middel til å gjøre skolen bedre.