Cleo Smith savnet i Australia:

Cleo (4) savnet: Mystisk detalj bekymrer

Søket etter fire år gamle Cleo Smith fortsetter - og nå forbereder politiet seg på det verste.

ETTERLYST: Den savnede fire år gamle Cleo Smith ble sist sett da hun lå i teltet i en rød og svart sovepose. Hun hadde på seg en rosa/lilla nattøy med blått og gult mønster. Foto: Politiet
ETTERLYST: Den savnede fire år gamle Cleo Smith ble sist sett da hun lå i teltet i en rød og svart sovepose. Hun hadde på seg en rosa/lilla nattøy med blått og gult mønster. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cleo ble sist sett klokka 01.30 natt til lørdag, sovende i familiens telt.

Australske medier melder at hun skal ha våknet rundt dette tidspunktet for å be om noe å drikke. Men da foreldrene våkna klokka 06.30, var hun borte. Siden har ingen sett den lille jenta.

Familien var på overnattingstur i området Blowholes, som ligger i Macleod like ved Carnarvon i Western Australia. Det skal ha vært fireåringens første campingtur.

- Ville aldri forlatt teltet

Familien rapporterte fireåringen savnet. Etter flere dagers intens jakt både til lands, sjøs og med helikopter er det fremdeles ingen spor etter Cleo.

- Vi har holdt oss nærme. Vi har ikke dratt. Vi har bare ventet på at hun skal komme hjem, sier mora i et intervju gjengitt på det australske morgenprogrammet Sunrise.

Hun er overbevist om at jenta ikke ville ha gått av gårde på egenhånd.

- Hun hadde aldri gått fra meg i butikken. Hun ville aldri forlatt det teltet alene, sier hun.

Politiet har jobbet ut fra to teorier - at Cleo gikk fra teltet alene, eller at noen har tatt henne.

- Vi utelukker ingenting, og en av scenarioene er at en tredjeperson har tatt Cleo ut av søkeområdet. Hvis det har skjedd, så kan Cleo være et eller annet sted i delstaten, sier politiinspektør Jon Munday.

Glidelåsen åpen

Politiinspektør Munday opplyser også om at en av glidelåsåpningene i teltet var åpen da familien oppdaget at Cleo var savnet, og den var åpnet til en høyde som Cleo selv ikke ville ha klart å nådd opp til.

NY VIDEO: Amerikansk politi har frigitt en ny video i forbindelse med drapet på 22 år gamle Gabby Petito som viser at hun muligens utfører håndsignalet for hjelp. Video: MOAB Police Department. Reporter: Julie Tran / Dagbladet Vis mer

Den ledende kriminologen Xanthe Mallett har nå pekt på en av de mest bekymringsfulle detaljene i den mystiske forsvinningen.

Mallett stilte som gjest i TV-programmet Sunrise onsdag morgen, der hun sa at det ser mer og mer ut som Cleo har blitt tatt.

Dette begrunner hun med at fireåringen ikke er blitt funnet i det nærliggende området hvor hun først ble meldt savnet.

Soveposen forsvunnet

En av de merkeligste detaljene er, ifølge Mallett, at Cleos sovepose også er forsvunnet.

- Du forventer ikke at en fireåring tar med seg soveposen sin, sier Mallett.

Dette kommer fram etter at Cleos familie for første gang snakket ut om fireåringens mystiske forsvinning.

- Jeg vet at hun klarer å komme seg gjennom hva enn det er hun går gjennom nå, sier en gråtkvalt mor i innslaget på Sunrise.

Bønn om hjelp

Den lille jentas mor la søndag ut en appell på sin egen Facebook-side, med en bønn om hjelp til å finne datteren:

«Det er over 24 timer siden jeg sist så gnisten i jenta mi sine øyne. Vennligst hjelp meg å finne henne! Ring politiet hvis du hører eller ser noe i det hele tatt», står det på Facebook.

Under det hjerteskjærende innlegget har hun lagt ved to bilder av fire år gamle Cleo, hvor ett av dem viser pysjamasen som hun sist hadde på seg. Rosa og lilla nattøy med blått og gult mønster.

«Sist sett 01:30 og borte da jeg våknet klokka 6 fra vårt delte telt. Dette er veldig, veldig uvanlig for Cleo», sto det videre i innlegget.

Fireåringen beskrives som 110 cm høy med honningblondt hår og brune øyne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer