Savnet:

Cleo (4) sporløst forsvunnet fra telttur

Politiet leter iherdig etter den lille jenta som forsvant fra familiens telt under en campingtur lørdag.

ETTERLYST: Den savnede fire år gamle Cleo Smith ble sist sett sovende i en rød og svart sovepose og hadde på seg en rosa/lilla nattøy med blått og gult mønster. Foto: Western Australia Police Force.
ETTERLYST: Den savnede fire år gamle Cleo Smith ble sist sett sovende i en rød og svart sovepose og hadde på seg en rosa/lilla nattøy med blått og gult mønster. Foto: Western Australia Police Force. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er iverksatt en stor leteaksjon etter at fire år gamle Cleo Smith forsvant fra en telttur med familien i Macleod i Vest-Australia.

Cleo ble sist sett klokka 01.30 natt til lørdag, sovende i familiens telt. Men da foreldrene våkna klokka 06.30, var hun borte. Siden har ingen sett den lille jenta.

Familien rapporterte fireåringen savnet. Etter fire intense dager med omfattende søk både på land og fra lufta, er det fremdeles ingen spor etter Cleo.

- Vi er alvorlig bekymret for Cleos sikkerhet, står det i en uttalelse fra politiet mandag.

- Hjelp meg

Den lille jentas mor la søndag ut en appell på sin egen Facebook-side, med en bønn om hjelp til å finne hennes datter:

«Det er over 24 timer siden jeg sist så gnisten i jenta mi sine øyne. Vennligst hjelp meg å finne henne! Ring politiet hvis du hører eller ser noe i det hele tatt», står det på Facebook.

Under det hjerteskjærende innlegget har hun lagt ved to bilder av fire år gamle Cleo, hvor ett av dem viser pysjamasen som hun sist hadde på seg. Rosa og lilla nattøy med blått og gult mønster.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

«Sist sett 01:30 og borte da jeg våknet klokka 6 fra vårt delte telt. Dette er veldig, veldig uvanlig for Cleo», sto det videre i innlegget.

Fireåringen beskrives som 110 cm høy med honningblondt hår og brune øyne.

Innlegget fra mor Ellie har fått massiv støtte og er blitt delt over 120 000 ganger i skrivende stund.

- Kritisk

Politiet utelukker ikke at det kan dreie seg om en bortføring av fireåringen.

- Vi fortsetter å gi alt vi har i denne etterforskningen, og vi fortsetter helt til vi har noen svar på hva som har skjedd med Cleo, sa politiinspektør Jon Munday til journalister mandag, ifølge The Guardian.

Både helikopter- og dronesøk er satt i gang for å finne den lille jenta, men politiinspektøren sier at forholdene i området er krevende.

- Hver time som går med en fireåring ute i dette området er kritisk, det er åpenbart begrensede vannforsyninger, det er varmt og veldig begrenset med ly. Det er veldig, veldig bekymringsfullt, sa Munday.

Tirsdag meldte lokale medier at søket etter Cleo fortsetter, dette etter å ha blitt avbrutt av ekstremværet som herjer på vestkysten av Australia.

Politiinspektør Munday sier at han skulle ønske at politiet hadde flere svar, men at de rett og slett ikke vet hva som hadde skjedd med henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer