Cleo Smith-forsvinningen i Australia

Cleo (4) tilbake i mammas armer

- Vår familie er hel igjen.

ENDELIG HJEMME: Her er Cleo Smith (4) endelig tilbake i mamma Ellie Smiths armer. Foto: Richard Wainwright/AAP via AP / Scanpix
ENDELIG HJEMME: Her er Cleo Smith (4) endelig tilbake i mamma Ellie Smiths armer. Foto: Richard Wainwright/AAP via AP / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært savnet i 18 dager, er australske Cleo Smith nå endelig gjenforent med sine foreldre i familiens hjem i Carnarvon, Australia.

Nye bilder viser ei smilende jente i armene på mamma Ellie Smith. Hun er kledd i en rosablomstrete kjole, og holder i en rosa ballong.

Mora er kledd i solbriller, og bærer den lille jenta si til bilen.

Gjenforent

Tidligere denne uka tok Ellie Smith til Instagram for å uttrykke sin glede over at Cleo var blitt funnet, ifølge den australske TV-kanalen og nettavisa Sky News Australia.

- Vår familie er hel igjen, skrev hun - og la til en hjerteemoji.

Da var det gått over to uker siden hun sist så dattera, som forsvant fra familiens telt lørdag 16. oktober.

Familien var på overnattingstur i området Blowholes, som ligger i Macleod like ved Carnarvon i Western Australia.

Hun ble sist sett klokka 01.30, da hun våknet og spurte om å få litt vann.

VELKOMMEN HJEM: Politiet i Western Australia har satt opp en egen velkomsthilsen til Cleo, som endelig er gjenforent med familien sin. Foto: Richard Wainwright/AAP via AP / Scanpix
VELKOMMEN HJEM: Politiet i Western Australia har satt opp en egen velkomsthilsen til Cleo, som endelig er gjenforent med familien sin. Foto: Richard Wainwright/AAP via AP / Scanpix Vis mer

Da familien våknet klokka 06.30 om morgenen var jenta plutselig borte - og det samme var soveposen hennes.

Mistanke om bortføring

En glidelåsåpning i teltet skal ha vært åpen da familien oppdaget at Cleo var savnet, og den var åpnet til en høyde som Cleo selv ikke ville ha klart å nådd opp til.

og var åpnet så høyt at Cleo ikke ville ha klart å nå opp dit på egen hånd.

Detaljene ga brensel på bålet til mistanken om at noen hadde vært på stedet og tatt fireåringen. Denne teorien er nå blitt bekreftet av politiet.

Etter uker med omfattende søk, kunne politiet tirsdag denne uka meddele at de hadde funnet fireåringen i god behold i et hus i Carnarvon.

ETTERFORSKER: Politiet undersøker nå huset hvor fire år gamle Cleo Smith ble funnet. Det ligger i samme by som familiens hjem, i Carnarvon. Foto: Richard Wainwright/AAP via AP / Scanpix
ETTERFORSKER: Politiet undersøker nå huset hvor fire år gamle Cleo Smith ble funnet. Det ligger i samme by som familiens hjem, i Carnarvon. Foto: Richard Wainwright/AAP via AP / Scanpix Vis mer

Politiet sier at en lokal Carnarvon-mann (36) har blitt satt i varetekt og avhørt. Torsdag ble det tatt ut siktelse mot mannen, ifølge News.com.au.

36-åringen er siktet for flere forhold, inkludert å ta et mindreårig barn med makt. Han vil bli holdt i varetekt de neste fire ukene.

Brøt seg inn

Ifølge en uttalelse fra politiet brøt de seg inn i huset rundt klokka 01.00 og fant henne i et av rommene.

Etterforskere opplyser til det australske nyhetsnettstedet News.com.au at de fant fireåringen mens hun lekte med leker i et rom med lysene på.

Da en politibetjent spurte henne hvem hun var, skal hun ha svart:

- Jeg heter Cleo.

PÅ SYKEHUSET: Bildet av Cleo i trygghet på sykehuset gikk verden rundt. Nå er hun gjenforent med sine foreldre. Foto: Western Australia Police
PÅ SYKEHUSET: Bildet av Cleo i trygghet på sykehuset gikk verden rundt. Nå er hun gjenforent med sine foreldre. Foto: Western Australia Police Vis mer

Cleo ble gjenforent med foreldrene sine kort tid seinere, og sendt til sykehus for en sjekk. Hun skal være fysisk uskadd.

Skal avhøres

Ifølge News.com.au er det ventet at Cleo etter hvert skal bli avhørt av traumeeksperter.

Etterforsker Cameron Blaine, mannen som reddet Cleo, har sagt til australske medier at foreldrene samarbeidet med politiet gjennom etterforskningen.

REDDET: Den savnede fire år gamle jenta Cleo Smith ble funnet i god behold i et hus i Carnarvon, Australia. Nå frigir politiet video fra redningsøyeblikket. Foto: WA Police Force Vis mer

- De vet det de trenger å vite, sier han ifølge News.com.au.

Han forteller videre at foreldrene har måttet være forsiktige med hva de sier til dattera si før hun er blitt avhørt.

- Vi har gitt dem råd rundt det, og det må være veldig tøft for dem. Så vi setter virkelig pris på hjelpen og samarbeidet, sier han.

Etterforskeren, som beskriver Cleo som ei flott og veldig tillitsfull jente, ønsker ikke å svare på om politiet har kunnet utelukke at fireåringen har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer