KUNNE BLITT VISEPRESIDENT: Clint Eastwood. Foto: AP/Katy Winn/Scanpix
KUNNE BLITT VISEPRESIDENT: Clint Eastwood. Foto: AP/Katy Winn/ScanpixVis mer

Clint Eastwood kunne blitt visepresident

George Bush sr. vurderte ham foran valget i 1988.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Bush slet med oppslutningen, hadde falt hele 18 prosentpoeng på meningsmålingene og lå klart bak demokratenes kandidat Michael Dukakis da ideen om å stille med den populære Hollywood-helten som makker i et forsøk på å bli gjenvalgt ble kastet fram.

- Det var slett ikke useriøst ment, men ideen ble forkastet ganske raskt, bekrefter en av Bushs nærmeste medarbeider, tidligere utenriksminister James Baker.

I stedet for å satse på Clint Eastwood, som best er kjent fra roller som westernhelt og den brutale, nådeløse og særdeles effektive politimannen «Dirty» Harry Callahan, endte Bush opp med en som nesten må kunne kalles for Dirty Harrys rake motsetning; Dan Quayle.

Den unge senatoren, som i ettertid best huskes for en rekke udødelige uttalelser av typen «Fremtiden vil være bedre i morgen», hjalp likevel Bush med å hale i land seieren og fikk selv fire år som visepresident.

Hva republikaneren Eastwood, som i to år prøvde seg som borgermester i Carmel i California, eventuelt hadde svart på en henvendelse fra Bush, er det ingen som vet.

Kanskje hadde han brukt en av Dirty Harrys mest kjente replikker: «Go ahead. Make my day!».

(NTB)