Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Clinter'n «made my day»

Romney får valgkamp-hjelp av selveste Dirty Harry.

FORNØYD: Mitt Romney er begeistret over å få den høyt respekterte superstjernen med på laget. Foto: DAVE KAUP / REUTERS / NTB SCANPIX
FORNØYD: Mitt Romney er begeistret over å få den høyt respekterte superstjernen med på laget. Foto: DAVE KAUP / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I primærvalgkampen i 2008 fikk republikaneren Mike Huckabee mye oppmerksomhet for å fått den breibeinte skuespilleren og kampsporteksperten Chuck «Texas Ranger» Norris med på laget.

Mange vil nok mene at Mitt Romney - som allerede har Norris i stallen - nå har fått en enda mer hardtslående støttespiller.

- Anstendig skattesystem Actionstjernen og filmregissøren Clint Eastwood (82) kunngjorde i går sin helhjertede støtte til republikanernes presidentkandidat.

- Vi trenger Romney mer enn noensinne, og slik jeg vet at de fleste av dere vil gjøre, kommer jeg til å stemme på ham. Vi må bare spre ordet og få hele landet med på dette, sa Eastwood etter å ha blitt introdusert av Romney under en pengeinnsamlingsmiddag.

Skuespilleren, best kjent for roller som westernhelt og politimannen «Dirty Harry», vektla Romneys skattepolitikk da han begrunnet hvorfor han tar side mot president Barack Obama, ifølge Politico.

- Romney kommer til å gjeninnføre et anstendig skattesystem, sier Eastwood.

- For kjekk til å være guvernør Eeastwodd traff den republikanske politikeren  for første gang under innspillingen av «Mystic River» i Romneys hjemstat Massachussetts for rundt ti år siden.

- Jeg sa den gang at «gud, denne fyren er for kjell til å være guvernør, men han ser ut som han kan bli president. Etterhvert som årene har gått har jeg tenkt at det stemmer stadig bedre, sier den hardbarkede 82-åringen.

Romney tok imot hyllesten fra «Clinter'n» med åpne armer.

- Dette gjorde dagen min. For en fyr, sa presidentkandidaten etterpå.

Det er tradisjonelt demokratene som får støtte fra flest Hollywood-kjendiser og popartister i løpet av presidentvalgkampen.

Tidligere har superstjerner som George Clooney, Scarlett Johansson, Jay-Z, Beyoncé, Robert de Niro, Tom Hanks, Samuel L. Jackson, Meryl Streep og Matt Damon gjort detklart at de vil ha sine fans til å stemme på Barack Obama.

Obama lite overtak På landsbasis har Obama hatt et lite forsprang på de fleste meningsmålingene de siste uken. RealClearPolitics' gjennomsnitt av de siste ni målingene viser at Obama har en oppslutning på 47,3 prosent mot Romneys 44,6.

Samtidig ser den sittende presidenten ut til å ha et lite overtak i flere av de viktige vippestatene Pennsylvania, Florida og Ohio - som er nøkkelen til å vinne valget i november.

Ingen er imidlertid i tvil om at stemningen kan snu før den tid, og så seint som denne uka kom jobb- og arbeidsledighetstall som kan gi Romney ammunisjon bak hovedargumentet om at Obama er feil mann til å redde USAs økonomi.

- VI TRENGER ROMNEY: Clint Eastwood trådte inn i valgkampen i går kveld. Arkivfoto: CLIFF OWEN / AP / NTB SCANPIX
- VI TRENGER ROMNEY: Clint Eastwood trådte inn i valgkampen i går kveld. Arkivfoto: CLIFF OWEN / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media