Clinton: - Charleston-drapene er rasistisk terror

- Ingen enkeltstående tragedie.

TALTE I KIRKE: I en tale i en kirke i byen Florissant i delstaten Missouri sa Hillary Clinton at massakren illustrerer den dypt forankrede rasismen som fortsatt fins i USA. Foto: Whitney Curtis/Getty Images/AFP/NTB scanpix
TALTE I KIRKE: I en tale i en kirke i byen Florissant i delstaten Missouri sa Hillary Clinton at massakren illustrerer den dypt forankrede rasismen som fortsatt fins i USA. Foto: Whitney Curtis/Getty Images/AFP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton kalte tirsdag drapene på ni afroamerikanere i Charleston i forrige uke rasistisk terrorisme.

I en tale i en kirke i byen Florissant i delstaten Missouri sa hun at massakren illustrerer den dypt forankrede rasismen som fortsatt fins i USA.

- Jeg vet det er fristende å kalle en slik tragedie en enkeltstående episode og å tro at diskriminering stort sett ligger bak oss. Men trass i våre beste intensjoner og våre høyeste forhåpninger er USAs lange kamp om rase langt fra over, sa hun.

Kirken der Clinton talte, befinner seg bare seks kilometer fra Ferguson utenfor St. Louis der den ubevæpnede svarte ungdommen Michael Brown ble skutt og drept av en hvit politimann.

Drapet i Ferguson utløste flere uker med opptøyer og en dyptgripende debatt over hele USA om forholdet mellom svarte ungdommer og hvitt politi i USA.

Clinton sa seg fornøyd med at store bedrifter og kjeder som Wal. Mart, Amazon, eBay og Sears har besluttet å trekke tilbake alle produkter med sørstatsflagget, og hun oppfordret alle andre bedrifter til å gjøre det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.