Clinton: - Ingen eposter er slettet

Sier hun ikke burde brukt en privat konto på jobben.

Foto: AP / NTB Scanpix
Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton sier hun ikke burde brukt en privat epostkonto i jobbsammenheng, men understreker at hun ikke har brutt loven.

- Da jeg begynte å jobbe i utenriksdepartementet, bestemte jeg meg for å bruke én konto for anvendelighetens skyld, noe som var lov. Når jeg ser tilbake, ser jeg at det hadde vært bedre å bruke to e-postkontorer, sa Clinton da hun møtte pressen etter et møte i FN i New York tirsdag kveld norsk tid.

Saken har blitt en verkebyll for Clinton, som er storfavoritt til å bli demokratenes presidentkandidat i 2016.

Clinton hadde ingen offisiell epostadresse da hun var utenriksminister mellom 2009 til 2013, men bruke en privat epostkonto. Det kan ha vært i strid med amerikansk arkivlov, som fastslår at all tjenestekorrespondanse skal bevares for ettertiden.

Det amerikanske utenriksdepartementet sier de har mottatt 55.000 sider med eposter fra Clinton. Spørsmålet kritikerne stiller er om alle relevante eposter er overlevert departementet for arkivering.

- Det har vært en grundig prosess, sa Clinton under pressekonferansen, og understreket at alle eposter som «overhodet» kunne være relevante, er overlevert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer