Foto: AP / NTB Scanpix
Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Clinton: - Ingen eposter er slettet

Sier hun ikke burde brukt en privat konto på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton sier hun ikke burde brukt en privat epostkonto i jobbsammenheng, men understreker at hun ikke har brutt loven.

- Da jeg begynte å jobbe i utenriksdepartementet, bestemte jeg meg for å bruke én konto for anvendelighetens skyld, noe som var lov. Når jeg ser tilbake, ser jeg at det hadde vært bedre å bruke to e-postkontorer, sa Clinton da hun møtte pressen etter et møte i FN i New York tirsdag kveld norsk tid.

Saken har blitt en verkebyll for Clinton, som er storfavoritt til å bli demokratenes presidentkandidat i 2016.

Clinton hadde ingen offisiell epostadresse da hun var utenriksminister mellom 2009 til 2013, men bruke en privat epostkonto. Det kan ha vært i strid med amerikansk arkivlov, som fastslår at all tjenestekorrespondanse skal bevares for ettertiden.

Det amerikanske utenriksdepartementet sier de har mottatt 55.000 sider med eposter fra Clinton. Spørsmålet kritikerne stiller er om alle relevante eposter er overlevert departementet for arkivering.

- Det har vært en grundig prosess, sa Clinton under pressekonferansen, og understreket at alle eposter som «overhodet» kunne være relevante, er overlevert.

(NTB)