Clinton: - Jeg ble ikke mishandlet

NEW YORK (Dagbladet): President Bill Clinton sier at han er tilfreds med intervjuet hvor Hillary snakker ut om deres ekteskap og hansutroskap. Han sier imidlertid at Hillary tar feil når hun hevder at han ble mishandlet som barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hillary var utro

Det nye magasinet Talk ble lansert i USA i går, med Hillary-intervjuet som toppsak. Det er det første intervjuet hvor Hillary snakker ut om ekteskapet og Bills kvinnehistorier. Hun forsvarer Bill, og sier at hans ulykkelige barndom er årsaken til at Bill ikke kan holde seg fra å være utro.

- Han var så ung, bare fire år, da han ble merket av misbruk, sier Hillary i intervjuet. Uten å gi noen flere detaljer.

Hillary sier også i intervjuet at hun trodde Bill Clinton hadde gitt opp sine utroskapsuvaner for ti år siden. Hun tror Bill løy om Monica for å beskytte henne.

Bill Clinton påtar seg det fulle ansvaret for sin utroskap. Ingen andre kan lastes.

En talsmann for Det hvite hus understreker at Bill ikke ble fysisk mishandlet, men at det var en psykisk belastning for Bill å bli dratt inn i kampen mellom moren og bestemoren.

Det er kjent fra biografien om Clintons mor, Virginia Kelley, at Clinton hadde en vanskelig barndom i Arkansas, hvor han vokste opp uten far.

Clinton ble også tatt med på nattklubber med moren da han var bare 14 år.

Reaksjonene på intervjuet har vært blandet. Mange sier at sjøl om det er Hillarys valg at hun har tilgitt Bill, er de opprørt over at hun skylder på hans barndom.

De mistenker henne for å spille på rollen som bedratt hustru og offer for å få sympati i sin egen valgkamp.