Den siste debatten mellom Trump og Clinton:

Clinton: - Putin vil ha en nikkedokke. Trump: - Det er du som er nikkedokka

Talespørsmål endte med Putin-munnhuggeri.

- JEG SKAL BEVARE SPENNINGEN: Trump har den siste tida kommet med en rekke anklager om valgjuks. Dette svarte han da han ble spurt om han vil godta valgresultatet. Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS/OSLO (Dagbladet): Nattas debatt mellom Donald Trump og Hillary Clinton var en relativt normal affære den første halvtimen, i hvert fall sammenliknet med de to foregående debattene, med spørsmål om blant annet abort og våpenpolitikk.

HEVDER SEG SKYLDFRI: Donald Trump avviser anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner. Video: CNN Vis mer

Så ble temperaturen gradvis høyere. Trump nektet å svare på om han vil respektere utfallet av valget hvis Clinton vinner (han har den siste uka forsøkt å så tvil om det amerikanske valgsystemet, og kommet med påstander om valgfusk for å nekte ham seieren).

Og de to kandidatene endte i et lite munnhuggeri om Russland og Vladimir Putin.

Clinton ble spurt om en tale hun holdt for en brasiliansk bank i 2013, hvor hun argumenterte for åpne grenser og et fellesmarked.

- Hvis du leser hele talen, ser du at det dreier seg om energi. Jeg vil ha frihandel på energi, sa Clinton, før hun sa at WikiLeaks-dokumentene stammer fra russisk hacking og at det trolig er styrt av Putin selv.

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Dette vil ende ute av kontroll, sa moderator Wallace da publikum begynte å le under kandidatenes ordvekslinger.

- Jeg kjenner ikke Putin, men han har sagt noen fine ting om meg. Han har null respekt for Clinton og Obama, sa Trump.

- Det er fordi han vil ha en nikkedokke (puppet) som president, svarte Clinton.

- Du er nikkedokka, svarte Trump.

Trump ble presset på om han fordømmer det dersom Putin og Russland har forsøkt å manipulere det amerikanske presidentvalget, slik amerikansk etterretningstjenester har konkludert med.

- Jeg kjenner ikke Putin. Putin er ikke min bestevenn, sa Trump, og sa videre at «Hillary og Obama er blitt utmanøvrert av Putin så mange ganger».