Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton: - Vi gir oss aldri

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): President Bill Clinton står fast på en beinhard linje overfor Slobodan Milosevic. Utenriksminister Knut Vollebæk håper på «en forhandlingsløsning av ett eller annet slag».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kommer aldri til å gi oss, og vi skal holde ut til vi lykkes, sa president Clinton i går.

- Jeg vil mye heller stå her og svare på spørsmål om vi har vært tøffe nok, enn å måtte svare på hvorfor vi ikke gikk inn i konflikten for å stoppe utryddelsen av hundre tusner mennesker, fortsatte Clinton.

Clinton gav ingen indikasjoner på at han skal være villig til aktivt å søke forhandlinger for å få slutt på luftkrigen.

Utenriksminister Knut Vollebæk håper på sin side på snarlige forhandlinger.

- Mitt håp er at den militære aksjonen skal ha den virkning at det er mulig å forhandle frem en løsning av ett eller annet slag, sier Vollebæk til Dagbladet på telefon fra Tirana.

Amerikanernes ultimatum til Slobodan Milosevic er full aksept for Rambouillet-avtalen eller fortsatt bombing. Avtalen forutsetter Nato-tropper i Kosovo og vil i praksis gjøre provinsen til et protektorat.

Vollebæk reiser torsdag til Moskva for å møte Russlands utenriksminister Igor Ivanov.

- Russland har og bør spille en rolle i konflikten. Jeg vil be Ivanov om fortsatt russisk engasjement for å få til en forhandlingsløsning, sier Vollebæk.