Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton advarer Israel om bosetninger

Men kommer ikke med krav.

BER OM ENDRING: Utenriksminister Hillary Clinton møtte Egypts utenriksminister Ahmed Abo El Gheit etter Clintons møte med president Hosni Mubarak om fredsprosessen i Midthøsten. FOTO: SCANPIX
BER OM ENDRING: Utenriksminister Hillary Clinton møtte Egypts utenriksminister Ahmed Abo El Gheit etter Clintons møte med president Hosni Mubarak om fredsprosessen i Midthøsten. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Byggevirksomheten i de israelske bosetningene på Vestbredden er ulovlig, slår USAs utenriksminister Hillary Clinton fast.

-  Vi godtar ikke lovligheten av bosetningsaktiviteten og har sterk tro på at det vil være en fordel om det blir slutt på både nåværende og framtidig aktivitet i bosetningene, sa Hillary Clinton.

Israel nekter å etterkomme kravene fra omverdenen og stanse utvidelsen av bosetningene i de okkuperte palestinske områdene, noe som er et absolutt krav fra palestinsk side for å gjenoppta forhandlinger om en fredsavtale.

Dårlig mottatt

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevdet nylig at byggevirksomheten var trappet noe ned, noe han høstet ros fra Clinton for.

At den amerikanske utenriksministeren ikke samtidig gjentok USAs krav om full byggestans, ble ikke godt mottatt i araberverdenen.

Clinton, som tidligere i uka deltok på et arabisk toppmøte i Marokko, skulle etter planen ha returnert til Washington i dag. Uro omkring den påståtte kursendringen fikk henne i stedet til å reise til Egypt.

Foruten å ha samtaler med president Mubarak, møtte Clinton også sin egyptiske kollega Ahmed Abul Gheit og Egypts mektige etterretningssjef Omar Suleiman i Kairo i dag.

- Ulovlige
Også i Marokko forsikret Clinton at USAs syn på de israelske bosetningene er uendret, og hun sa at Netanyahu-regjeringens politikk på dette området «fortsatt er et stykke unna det som vi vil karakterisere som vår posisjon.»

Storbritannias utenriksminister David Miliband var enda klarere da han kommenterte de israelske bosetningene under et besøk i Jordan tirsdag.

- Bosetningene er ulovlige og etter vårt syn et hinder i arbeidet med å komme fram til en fredsavtale mellom israelere og palestinere, sa Miliband.

MØTE: Hillary Clinton møtte den egyptiske presidenten, Hosni Mubarak i Kairo i dag. FOTO: SCANPIX
MØTE: Hillary Clinton møtte den egyptiske presidenten, Hosni Mubarak i Kairo i dag. FOTO: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media