Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton angrep Sanders for våpenstøtte

Hillary Clinton gikk rett i strupen på sin utfordrer Bernie Sanders da de møttes til TV-debatt søndag og beskyldte ham for å være for avslappet i sitt syn på våpenkontroll.

ANGREP: Fra søndagens debatt mellom de demokratiske presidentkandidatene. T.v.: Hillary Clinton, t.h.: Bernie Sanders. Foto: AP / NTB Scanpix/ Mic Smith
ANGREP: Fra søndagens debatt mellom de demokratiske presidentkandidatene. T.v.: Hillary Clinton, t.h.: Bernie Sanders. Foto: AP / NTB Scanpix/ Mic Smith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanders har pustet favoritten Clinton i nakken på de siste målingene, og det var tydelig at hun var ute etter akkurat ham i debatten mellom de demokratiske presidentkandidatene.

- Han stemte for et forslag om å tillate skytevåpen på tog, våpen i nasjonalparker. Han stemte imot å forske på hvordan vi kan redde liv. La oss ikke glemme hva dette handler om; at 90 personer dør hver dag av skytevåpen i landet vårt, sa Clinton.

Lørdag kunngjorde Sanders at han støtter et forslag om å gjøre det lettere å saksøke våpenprodusenter, men Clinton trakk fram de tidligere eksemplene for å vise at han etter hennes mening har vært altfor positiv til våpenlobbyen i USA.

Det hele ble avvist av den 74 år gamle senatoren fra Vermont, som sa at han lenge har arbeidet for å hindre at skytevåpen havner i feil hender.

- Jeg tror Hillary vet at det hun sier er veldig uoppriktig, sa Sanders.

I tillegg til Clinton og Sanders deltok også tidligere Maryland-guvernør Martin O'Malley, som ligger langt bak på meningsmålingene, i debatten.

Søndagens debatt var den siste før det første nominasjonsvalget i Iowa 1. februar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media