Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton-avhørene utsatt

Avhørene av Monica Lewinsky (24), hovedpersonen i den alvorlige sex-skandalen som truer president Clinton, er utsatt inntil videre. Lewinsky skulle ha forklart seg i natt - norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed får president Bill Clinton en kjærkommen pust i bakken. Men stormen av sex-bekyldninger mot ham tiltar i styrke. Amrikanere flest har et morderne syn på sex, og er ikke så opptatt av hva preseidenten skal ha foretatt seg i senga verken på 70-tallet eller i nyere tid - gift eller ugifft. De er derimot opptatt av om han lyver - og om han ba Monica Lewinsky lyve for seg. Har han gjort det, har han begått mened. Og da er han ferdig som president.

Konspirasjonsteorier

I utlandet er man mer opptatt av sex-livet. I Midt-Østen den voldelige, muslimske organisasjonen Hamas lansert teorien om at det er isrealerne som har plantet historien - fordi de ikke har fått det som de ville med bosettingene på Vestbredden.

I Iran har meldingene om Clintons sex-liv blitt mottatt med et gjenkjennende nikk. «Visst vi det ikke - Amerika er et fullstendig ryggesløst og moralsk korrumpert land,» heter det i de kretser.

NTB/Dagbladet

UTSATT: Monica Lewinsky skulle blitt avhørt i dag, men nå er avhøret utsatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!