Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton avviser sexanklager igjen

WASHINGTON (NTB): President Bill Clintons lar seg tilsynelatende ikke forstyrre av de siste lekkasjene fra granskingen av hans seksualliv. - Så lenge etterforsking pågår, vil jeg ikke kommentere dette, svarte Clinton, da han fikk første spørsmål på pressekonferansen sammen med Tony Blair - som ikke overraskende handlet om Monica Lewinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten holdt seg til samme manus hver gang britiske og særlig amerikanske reportere avvek fra Irak-krisen og andre hovedtema til fordel for påståtte stevnemøter på det ovale kontor. Han ble spurt om anklagene var så plagsomme at han noengang vil vurdere å trekke seg, og svarte med ett ord: - Aldri.

- Lovbrudd

Clintons støttespillere anklager spesialetterforsker Kenneth Starr for grovt lovbrudd etter lekkasjene i New York Times i dag og antyder at presidentens advokater vil ta rettslige skritt. Ifølge artikkelen som brått økte temperaturen i sexskandalen, undergraver Clintons sekretær Betty Currie hans troverdighet gjennom sine vitneprov.

Sekretær Currie var i dag igjen på plass ved skrivebordet rett utenfor presidentens kontor. Hennes advokater benektet i en svært klar pressemelding at Clinton søkte å påvirke hennes vitneprov, slik New York Times hevder. Påstanden om at hun har overlevert etterforskerne gaver Clinton ga Monica, blant dem en hattenål, en brosje og en kjole, ble ikke berørt. Ifølge lekkasjene ble gavene returnert til Currie så Lewinsky kunne slippe å utlevere dem til Starrs etterforskere.

Alenetreff

Currie (58) er ingen hvemsomhelst. Hun deltok allerede i Clintons valgkamp i 1992 og har siden vært en av hans to sjefssekretærer. Det skal ha vært hennes initiativ som førte til at Lewinsky i desember ble tilbudt en stilling ved USAs FN-delegasjon.

Lewinsky skal ha besøkt Det hvite hus 37 ganger etter at hun ble overført derfra til forsvarsdepartementet, og oppga ifølge loggene ofte Currie som den hun skulle treffe. Det har også vært versjonen presidentens støttespillere har spredd de siste dagene; Monica ønsket råd fra den erfarne sjefssekretæren.

Clinton avla 17. januar en edsvoren erklæring i søksmålet Paula Jones har reist for angivelig seksuell trakassering. Avisen skriver at han innkalte Currie til kontoret dagen etter.

I sin rettslige forklaring sa presidenten at han ikke kunne huske å ha truffet Lewinsky alene. Currie skal ha blitt oppfordret til å gjenta sjefens saksframstilling, men har angivelig forklart at de to var sammen uten vitner ved flere anledninger.

Dypt religiøs

Muligheten for at Currie har fortalt etterforskerne ting som kan skade Clinton, har de siste ukene tynget medarbeidere i Det hvite hus. Ingen vil betvile hennes lojalitet. Men Currie er dypt religiøs, og kan ha strengere krav til egen sannferdighet enn andre medarbeidere.

Hun var borte fra jobben de første dagene etter at skandaleanklagene ble kjent i januar. Allerede den gang skal hun ha sittet i avhør hos Starrs etterforskere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!