Clinton benåder 100 siste dag på jobb

Bill Clinton lovte å jobbe helt til siste time på sin siste dag på jobben i Det hvite hus. I dag benåder han 100 personer, inkludert sin egen bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens George W. Bush forbereder å flytte inn i Det hvite hus jobber Bill Clinton hektisk. 100 personer ble benådet i de siste timene Clinton var på jobb - de aller fleste ukjente for allmennheten. Men Roger Clinton og Susan McDougal som her tilknytning til Whitewater-skandalen vekker oppmerksomhet også i USA, melder CNN.

Nyheten om at McDougal er benådet kom dagen etter at presidenten selv hadde inngått en avtale som stopper videre etterforskning i Whitewater-saken. Denne benådningnen satt langt inne for Clinton.

- Han ville faktisk sove på det, sier administrasjonssjef i Det hvite hus, John Podesta til CNN.

Presidentens benådning betyr at dømte får tilbake sine fulle rettigheter som borgere i USA. Clinton la vekt på at de aller fleste som han nå benåder, har betalt tilbake sin skyld til samfunnet for lenge siden. De får nå tilgang til å delta i valg og slipper hindringer i arbeidslivet.

Benådet broren

Blant de mer kjente på lista som blir benådet er Roger Clinton, Bills bror som ble dømt for narkotikaforbrytelser på 80-tallet.

Susan McDougal ble dømt for økonomiske forbrytelser i forbindelse med Whitewater-skandalen.

Henry Cisneros ble dømt for å ha avgitt falsk forklaring til FBI.

</B>BENÅDET BROREN: Noe av det siste Bill Clinton gjorde som president, var å benåde broren Roger.