Clinton ber for homofilt voldsoffer

Det brutale overfallet på den homofile studenten Matthew Shepard onsdag, har vakt stor oppmerksomhet i USA. President Bill Clinton oppfordrer det amerikanske til å be for Shepard, melder den amerikanske nyhetskanalen CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den homofile studenten Matthew Shepard ble funnet hardt skadd og bundet til et gjerde i et øde strøk ved Laramie i Wyoming onsdag. Han ble umiddelbart sendt på sykehus, hvor legene blant annet konstaterte store, indre hodeskader, melder CNN Interactive.

I går ba president Bill Clinton det amerikanske folk om å bli med i bønn for den homofile studenten.

Presidenten mener Shepard ble utsatt for såkalt «hate crime», kriminalitet som utføres som følge av diskriminerende holdninger.

I sin erklæring benyttet Clinton sjansen til å be velgerne om støtte til å gjøre mer for å hindre slik kriminalitet.

Etterlatt for å dø

Da Matthew Shepard ble funnet, hadde han vært ute i temperaturer nær frysepunktet i 12 timer. Legene ved Poudre Valley Hospital i Wyoming sier at studenten har fått kraftige slag mot hodet, og at hjernen er alvorlig skadd.

Shepard har til nå studert ved Universitetet i Wyoming.

Homo-fiendtlige

To menn og en kvinne er siktet i saken. De tre er i begynnelsen av 20-årene. I tillegg er en 18 år gammel kvinne arrestert, mistenkt for å ha hjulpet til med å skjule spor.

Politiinspektør Dave O'Malley i Wyoming sier til CNN at kvinnene skal ha hjulpet mennene med å dumpe blodige klær. Mennene skal ha kommet med homo-fiendtlige uttalelser.