Clinton blir bankmann

Når Bill Clinton om et år flytter ut av Det hvite hus, er han 54 år ung og klar ny jobb. Nå er han sikret jobb i en bank i New York. Og lønna? 65 millioner - pluss bonus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er Clintons nære venn Verdon Jordan som har fikset jobb til Bill i investment-banken Lazard Freres & Co i New York, skriver Expressen. Tar han jobben, får han kontor på Wall Street, Manhattan.

Ironien er at mens Bill flytter til New York - dit Hillary nettopp har flyttet fordi hun ønsker å bli senator - må hun flytte tilbake til Washington D.C. hvis hun vinner valget.

Vernon Jordan, som er en kjent «Washington-fikser» med svært gode kontakter i miljøet på Capitol Hill, begynte å jobbe i banken i forrige måned. Og nå vil han ha kompisen Bill med på laget. Banken driver blant annet med strategisk rådgivning. Bills personlige kontakter og forhandlingsevne vil være et stort pluss, ifølge Jordan.

Det hvite hus dementerer spekulasjonene, men avisa New York Post mener de har sikre kilder i bankmiljøet som bekrefter Bills «overgangsavtale» etter han er ferdig med presidentjobben januar neste år. Lønna blir også grei: 65 millioner. Pluss bonus på rundt 15 millioner.

Men pengene kommer godt med - Bill skylder over 40 millioner i advokatutgifter etter alle skandalene han har blitt dratt inn i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer