Clinton fastholder terrorteori

Pentagon og kilder i USAs marine har tonet ned påstandene om at krigsskipet USS Cole ble utsatt for et terrorangrep. Men Bill Clinton kaller det fremdeles en terroraksjon, og har satt bakkestyrkene sine i Midt-Østen i høy beredskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde på den arabiske halvøya klokka Jemen klokka 12.15 lokal tid. Minst fire mennesker ble drept. 12 er savnet, og rundt 30 mennesker er skadd.

- En major i den amerikanske hæren så gummibåten treffe skipet og utløse eksplosjonen, sa kapteinløytnant Daren Pelkie, talsmann for USAs femte flåte som har hovedkvarter i Bahrain tidligere i dag.

I kveld er amerikanerne langt vakere i sine uttalelser. Både kilder i Pentagon og i marinen har sagt at tragedien kan skyldes et uhell.

En av de heteste teoriene er at noe gikk forferdelig galt da skipet skulle tanke drivstoff.

Høy beredskap

Men president Bill Clinton har beordret alle skipene til USAs marine om å trekke seg ut fra havnene i Midt-Østen. Samtidig har han satt bakkestyrkene sine i høy beredskap.

- Hvis - slik det nå ser ut - dette var et terroristangrep, var det en desperat og feig handling. Vi skal finne ut hvem som sto bak dette, og holde dem ansvarlige for det, sa Clinton på en pressekonferanse i Det Hvite Hus i kveld norsk tid.

Jemens president, Ali Abdullah Saleh har i kveld besøkt de skadde amerikanerne som ligger på sykehus.

- Jeg tror ikke dette var et terroristangrep, sier han til CNN. Saleh insisterte på at landet ikke huser noen terrorister.

SKADD: En amerikaner som ble skadd i eksplosjonen får behandling på et sykehus i Aden i Jemen.
EKSPLOSJON: Det var 350 sjømenn om bord på USS Cole, da eksplosjonen rammet skipet.