Clinton festet grepet i Demokratenes valgkamp

Totalt overlegen blant afroamerikanske velgere, men Bernie Sanders vant likevel fire stater.

JUBLET:  - Istedet for å bygge murer skal vi bryte barrierer. Å dele inn USA mellom oss og dem er feil, sa Hillary Clinton på CNN etter å ha gratulert Sanders foran en jublende folkemengde i Florida-byen Miami.  Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP
JUBLET: - Istedet for å bygge murer skal vi bryte barrierer. Å dele inn USA mellom oss og dem er feil, sa Hillary Clinton på CNN etter å ha gratulert Sanders foran en jublende folkemengde i Florida-byen Miami. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Foran «Super-tirsdag» var det mange som stilte seg spørsmålet om Bernie Sanders kunne få valgkampen sin tilbake på rett spor etter et knusende tap mot Hillary Clinton i Sør-Carolina.

Svaret ble bare delvis ja, en sannsynlig seier på hjemmebane i Vermont, samt i Oklahoma, Minnesota og Colorado til tross. Rivalen Clinton vant nemlig de største statene.

Klokka fem i natt lå Clinton an til å få 188 av delegatene mot Sanders 82.

- Istedet for å bygge murer skal vi bryte barrierer. Å dele inn USA mellom oss og dem er feil, sa Hillary Clinton noen timer tidligere etter å ha gratulert Sanders foran en jublende folkemengde i Florida-byen Miami på CNN.

Blant de mange frammøtte var store mengder latinske og afroamerikanske velgere - grupper der Clinton tidligere har hatt stor oppslutning blant.

Her var hun særlig overlegen i løpet av «Super-tirsdag». I Alabama hadde hun hele 92 prosent av sorte velgere, mens hun hadde 90 prosent i Arkansas ifølge NBC-reporter Carrie Dann.

Stemmene hun fikk natt til onsdag viste nok en gang at dette ikke er de eneste demokrat-velgerne hun har støtte fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer