Clinton fikk et tøft spørsmål og vred det mot Russland. Da Trump leverte sitt svar, klarte hun ikke å holde maska

- Klarte å erte opp Trump.

KLARER IKKE MER: Donald Trump hamrer løs på Hillary Clinton og sier at Putin har «utmanøvrert» henne gjentatte ganger. Da klarer ikke Hillary å holde maska lenger. Video CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS / OSLO (Dagbladet): Det var et par minneverdige øyeblikk i nattas debatt mellom Donald Trump og Hillary Clinton i Las Vegas i natt, den siste debatten før valgdagen.

Den første halvtimen gikk rolig for seg, og mange mente Trump gjorde det best. Så ble det et lite munnhuggeri om Russland og Vladimir Putin, etter at Clinton vred seg bort fra et spørsmål knyttet til den siste Wikileaks-lekkasjen.

Den tidligere utenriksministeren ble spurt om en tale hun holdt for en brasiliansk bank i 2013, hvor hun argumenterte for åpne grenser og et fellesmarked (Trump var så fornøyd med spørsmålet at han takket for at det ble stilt).

- Hvis du leser hele talen, ser du at det dreier seg om energi. Jeg vil ha frihandel på energi, sa Clinton, før hun sa at WikiLeaks-dokumentene stammer fra russisk hacking og at det trolig er styrt av Putin selv.

Trump tok agnet:

- Jeg kjenner ikke Putin, men han har sagt noen fine ting om meg. Han har null respekt for Clinton og Obama, sa Trump.

- Det er fordi han vil ha en nikkedokke (puppet) som president, svarte Clinton.

- Du er nikkedokka, svarte Trump.

Jan Arild Snoen, Minerva-kommentator og ekspert på amerikansk politikk, mener det var retorikk på barnehagenivå fra Trump.

Trump ble presset på om han fordømmer det dersom Putin og Russland har forsøkt å manipulere det amerikanske presidentvalget, slik amerikansk etterretningstjeneste har konkludert med.

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Jeg kjenner ikke Putin. Putin er ikke min bestevenn, sa Trump, og sa videre at «Hillary og Obama er blitt utmanøvrert av Putin så mange ganger».

Da klarte ikke Clinton å holde seg helt alvorlig, slik du kan se i videoen øverst i denne saken.

Etter den første debatten ble flere av Clintons reaksjoner på ulike Trump-uttalelser populære «memer» og «gifer».

Jan Arild Snoen mener Clinton lyktes med å erte opp Trump ved flere anledninger.

- JEG SKAL BEVARE SPENNINGEN: Trump har den siste tida kommet med en rekke anklager om valgjuks. Dette svarte han da han ble spurt om han vil godta valgresultatet. Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet Vis mer

- Den første halvtimen var det en ganske så normal debatt, om tradisjonelle emner som abort og våpenpolitikk, men da han fikk noen kritiske spørsmål og noen stikk fra Clinton, fikk vi se den aggresive og sure Trump igjen, sier Snoen, som mener Trump ellers hadde noen gode øyeblikk i debatten, men at det overskygges først og fremst av at Trump nektet å svare på om han vil godta et valgnederlag.

Clinton fikk også kritiske spørsmål om e-postskandalene, og Trump fikk mulighet til å hamre inn noen av sine favorittpoenger om handel og innvandring. Men Clinton vant debatten ifølge både de første meningsmålingene, og ekspertene.

SJOKKERT: Donald Trump klarte å sjokkere Hillary Clinton, selv i den siste debatten. Video: CNN Vis mer