Clinton for riksrett neste uke

Riksrettssaken mot president Bill Clinton starter neste uke. Men om saken skal gå med eller uten Monica Lewinsky og andre vitner, har ikke de 100 senatorene klart å enes om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag ble republikanerne og demokratene i Senatet enige om å utsette det viktige vitneavhør-spørsmålet.

Senatorene skal i steden bruke den kommende uken til å avgjøre om vitnene skal innkalles eller ikke.

Saken blir avgjort ved simpelt flertall.

Demokratene ønsker naturlig nok ikke at det skal føres vitner i riksrettssaken. De republikanske aktorene har bortimot 15 personer på sin liste: Både Monica Lewinsky og hennes venninne Linda Tripp er selvfølgelig med på republikanernes ønskeliste.

Opptakten til riksrett har utartet seg til det rene partiske bikkjeslagsmålet i Representantenes hus.

Hovedpersonen selv, Bill Clinton, dro i dag til en bilutstilling i Detroit. Om det er til noen trøst for presidenten, viser en ny meningsmåling utført av CNN at han er mer populær enn noensinne blant det amerikanske folket. 63 prosent av amerikanerne er i mot at presidenten skal avsettes.

Clinton hevdet foran storjuryen 17. august at han ikke rørte Monica når de møttes for sex i gangen utenfor Det ovale kontor. Hun har forklart det motsatte. En jury kan vanskelig stemme over mened uten å bedømme vitnenes troverdighet, og det kan vanskelig gjøres uten å høre Lewinsky direkte. Clinton kan også bli innkalt, men er ikke pliktig til å møte.

POPULÆR:</B> Riksrettssakens hovedperson fotografert i dag før han gikk om bord i sitt fly, Air Force One, for å reise til Detroit.