Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clinton

Clinton «forferdet» over eks-rådgiverens oppførsel - svarer ikke på det alle lurer på

Hvorfor fikk han forsette?

ER FORFERDET: En tidligere Clinton-rådgiver skal ha seksuelt trakassert en tidligere kollega. Clinton skal ha visst om dette, men ga han aldri sparken. Foto: NTB scanpix
ER FORFERDET: En tidligere Clinton-rådgiver skal ha seksuelt trakassert en tidligere kollega. Clinton skal ha visst om dette, men ga han aldri sparken. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag skrev New York Times om at Hillary Clintons tidligere valgkamprådgiver fra 2008 er beskyldt for å ha seksuelt trakassert en kvinnelig kollega i 30-åra.

Den anerkjente avisa får opplysningene fra fire personer som er kjent med det som skal ha skjedd for snart ti år siden. Ifølge avisas opplysninger skal mannen ha kysset henne på panna, massert henne på skuldrene og sendt henne pågående eposter med seksuelle hentydninger.

Clintons valgkampsjef Terry McAuliffe mente den gang at den høyt betrodde rådgiveren (52) burde få sparken, men Clinton var ikke enig i det. Mannen fikk forsette - men ble nektet lønn i flere uker og ble beordret til å gå i samtaler. Dette nektet han, skriver New York Times.

HJEMSØKT: Da Donald Trump skulle overraske de besøkende til Det hvite hus fikk han seg selv en overraskelse. På alle bildene henger det en smilende Hillary Clinton på veggen i form av et maleri. Video: CNN. Vis mer

Elefanten i rommet

Hillary Clinton bekrefter New York Times' opplysninger på Twitter lørdag. Hun skriver at hun var «forferdet» da hun fikk vite om hendelsen i 2008 og at hun var glad for at kvinnens historie ble hørt.

Kvinnen var en del av Clintons valgkampanje i 2008, men ble etter anklagene flyttet til en annen avdeling i kampanjen.

- Hun ble hørt og hadde anklager som ble tatt alvorlig og gjort noe med, skriver Clinton.

Demokratenes tidligere presidentkandidat skriver at hun har vært i kontakt med kvinnen.

- Jeg ringte henne i dag for å fortelle hvor stolt jeg er av henne og for å sørge for at hun vet det alle kvinner bør vite: Vi fortjener å bli hørt, skriver Clinton.

Det Hillary Clinton imidlertid ikke svarer på, er hvorfor hennes rådgiver fikk fortsette, skriver nyhetsbyrået AP.

52-åringen har ikke kommentert anklagene til avisa.

Ville kutte kontakten

Ifølge New York Times ledet Clintons tidligere rådgiver hennes politiske handlingskomité i 2016. En politisk handlingskomité samler inn valgkampbidrag fra støttespillere og donerer disse midlene til for eksempel en presidentkandidat.

52-åringen ble sparket fra denne komiteen etter at anklagene fra 2008 ble kjent, ifølge avisa.

New York Times hevder at flere Clinton-rådgivere oppfordret henne til å kutte alle bånd til hennes tidligere rådgiver. De mente at 52-åringens oppførsel kunne få følger for Clinton.

Ble håndtert

Avisa skriver at den unge kvinnen gikk til Jess O'Connell i 2008, som på det tidspunktet var direktør for kampanjen. Også hun mente at 52-åringen burde ha fått sparken. Det får avisa opplyst av tre personer som var kjent med problemstillingen den gang.

Som følge av anklagene mot 52-åringen, ble epostene hans gjennomgått. En talsmann for Clinton sier følgende til New York Times:

- For å sikre et trygt arbeidsmiljø, hadde kampanjen en prosess med å håndtere klager som gjaldt mislighold eller trakassering. Da saker oppsto, ble de gjennomgått i samsvar med retningslinjene, og det ble gjort hensiktsmessige tiltak. Denne klagen var intet unntak, heter det i en uttalelse fra Clintons talsmann. Uttalelsen er utarbeidet gjennom advokatfirmaet Clinton-kampanjen brukte i 2008.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!