Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton forklarte seg om sexanklager

WASHINGTON (NTB): President Bill Clinton satt i dag ansikt til ansikt med kvinnen som anklager ham for seksuell trakassering. Paula Jones benyttet sin rett til å høre på da Clintons forklaring ble festet til videobånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang en amerikansk president tvinges til å forklare seg i en sak der han selv er den anklagde part. Forklaringen skulle egentlig vært tatt opp i Det hvite hus. Presidenten valgte å flytte den pinlige seansen to kvartaler til sin advokat Robert Bennetts kontor, så Jones ikke skulle bli filmet på vei inn i hans og Hillarys hjem.

Millionkrav

Jones hevder at Clinton, som da var guvernør i Arkansas, i 1991 fikk henne eskortert til en suite på hotel Excelsior i Little Rock. Der skal guvernøren ha dratt ned buksene og bedt delstatsfunksjonæren om munnsex.

Presidenten har benektet alt. Hans medarbeidere hevder Jones er ute for å presse penger, hun har krevd 15 millioner kroner i oppreisning, og at hennes støttespillere bare ønsker å skade Clinton politisk. Likevel skal Clinton ifølge velplasserte lekkasjer under avhøret innrømme muligheten av at han traff Jones på hotellrommet, uten at noe upassende skjedde. Det finnes ennå en ørliten mulighet for et forlik.

Paula måtte brøyte vei gjennom en hærskare reportere og fotografer, men ville ifølge sin talskvinne ikke kommentere presidentens forklaring før rettssaken i slutten av mai. Clinton ble kjørt rett ned i parkeringeshuset i kjelleren for å slippe unna oppstyret og verne litt av embetets verdighet.

Overdommer

Dommer Susan Wright kom også til Washington for å avgjøre forventet uenighet om hva Jones' advokater kan spørre presidenten om. Hun har tidligere forkastet Clintons krav om at hele søksmålet skal avvises, men det er likevel bare nesten sikkert at det blir oppgjør i retten.

Clintons advokater vil trolig levere en ny begjæring om at dommeren selv avgjør saken uten vitneførsel og jury. Det kan skje når bevisopptakene er sluttført, etter kjøreplanen 31. januar.

Wright begrenset i august omfanget at Jones' søksmål ved en beslutning om at hun ikke kan hevde seg ærekrenket, men lot søksmålet for seksuell trakassering stå.

TRAFF CLINTON IGJEN? Paula Jones ankommer kontoret til president Bill Clintons advokat sammen med sin mann Stephen Jones i dag. Clinton skulle svare på spørsmål fra hennes advokater i forbindelse med sex-anklager hun har rettet mot ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!