Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton forlenger ikke Camp David-toppmøtet

Tiden løper ut for Camp David-forhandlingene, og innen onsdag bør en avtale være på bordet. Torsdag er det G8-møte i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinere og israelere har tilbragt en uke sammen ved presidentens feriested i Mary Land. Målet for forhandlingene er å nå fram til en endelig løsning på konflikter som flyktningespørsmålet, grenser for en palestinsk stat og Jerusalems status.

Tiden er nå i ferd med å løpe ut for de to partene. Torsdag skal Clinton møte de andre G8-landene i Japan. Det hvite hus har gått ut og sagt at det ikke kommer på tale for Bill Clinton å fortsette forhandlingene på bekostning av G8-møtet.

- Jeg venter at partene har gjort seg ferdige når presidenten reiser, sa presidentens talsmann Joe Lockheart. De vet hva de har å gjøre.

Grip dagen

- Det er klart at dette er et historisk og sensitivt øyeblikk, uttalte kabinettsekretær Yitzhak Herzog i går. I løpet av 48 timer vil vi nok vite om vi har et gjennombrudd, og om vi kan nå fram til en avtale eller ikke. Vi må gripe ikke bare øyeblikket, men dagen. Vi bør tenke på onsdag som en sjanse vi får én gang i livet.

En uoffisiell talsmann for palestinerne har sagt at palestinerne nok vil utvide forhandlingene hvis de blir bedt om det, skriver BBC.

Demper forventningene

Noen tjenestemenn har begynt å tone ned forventningene, skriver New York Times. Det har vært snakk om å avholde flere møter senere. Flere midtøsteneksperter har vondt for å tro at palestinernes formann Arafat vil avvike fra sitt vanlige mønster, som er å hale ut prosesser så langt som mulig, skriver avisa.

Israelerne oppfatter palestinerne som lite fleksible. Ifølge nasjonalsforsamlingens speaker Avraham Burg er Barak pessimistisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media