Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton forsiktig optimist

President Bill Clinton var i dag såpass optimistisk at han lot toppmøtet i Camp David fortsette på ubestemt tid med møter døgnet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han kom tilbake fra G8-møtet i Japan, gikk presidenten søndag kveld i separate møter med palestinernes leder Yasser Arafat og Israels statsminister Ehud Barak. Lockhart beskriver møtene som intensive og konkrete, men han vil ikke si noe om det er gjort noen framskritt mens presidenten var borte.

Vurdering

-Presidenten vil vurdere løpende om møtene er slik at de kan føre til en avtale. Det faktum at han var oppe til klokken 5, og selv hadde en personlig styring med det hele gir grunn til å tro at han for tiden synes det er grunn til å bli, var Lockharts kommentar til dette.

-Jeg vil ikke uten videre bruke ordet «lovende» om atmosfæren, men at møtet fortsatte etter at forhandlingene var nær kollaps forrige uke, er positivt, sa Lockhart

Sluttstatus

Det er fortsatt sluttstatusspørsmålene som står på programmet, og den offisielle versjonen er at partene fortsatt jobber for å få til en endelig og altomfattende avtale, og ingen delvise løsninger. Det er ikke kommet signaler om at det aller vanskeligste av spørsmålene, statusen for Jerusalem, er nær noen løsning. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media