Clinton «forsonet» med riksrettstiltalen

Los Angeles (NTB-Reuters): President Bill Clinton har forsonet seg med tanken på riksrettstiltalen og er overbevist om at historien vil yte ham rettferdighet, skriver Los Angeles Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clintons delte sine betraktninger om sex-prosessen med en av avisens journalister under en julesammenkomst i Det hvite hus søndag. Presidenten kunne blant annet fortelle at han har kvittet seg med raseriet han har følt mot dem som er ute etter få has på ham.

Å få til fredsavtalen for Nord-Irland tidligere i år var lettere enn å stanse republikanerne i Kongressen, spøkte Bill Clinton.

Navnet på journalisten som fikk vite presidentens personlige tanker oppgis ikke av Los Angeles Times, som imidlertid kan fortelle at vedkommende var invitert til Det hvite hus av en av presidentens venner. Dagen før julefesten stemte Representantenes hus i Kongressen for å tiltale Clinton på to punkter, og oversendte saken til Senatet som skal stå for selve rettssaken.

Clinton var avslappet og i godt humør under festen, og moret seg kongelig over at redaktør Larry Flynt i pornomagasinet Hustler er blitt en av de mest innflytelsesrike politiske aktører i Washington.

Etter republikanernes sex-jakt på Clinton har Flynt satt seg fore å avsløre hemmeligheter fra politikernes privatliv. Lørdag valgte republikanernes nye «speaker» i Representantenes hus, Bob Livingston, å trekke seg fordi Hustler holdt på å avsløre at han som gift mann har hatt forhold til minst fire kvinner.

På spørsmål om hvordan han føler seg etter å ha blitt tiltalt, svarte Clinton «ikke så verst». - Om 10-20 år er avstanden til hendelsene blitt såpass at historikerne ikke vil legge for stor vekt på tiltalen når de skal vurdere innsatsen som president, tror Clinton.