Clinton frikjent for mened

President Bill Clinton er frikjent på begge tiltalepunkter i riksrettsaken. Republikanerne klarte ikke en gang å få simpelt flertall på noen av tiltalepunktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Republikanerne klarte ikke en gang å få simpelt flertall for tiltalen om mened. Hele ti republikanske senatorer stemte «ikke skyldig» i mened.

54 senatorer erklærte at president Clinton ikke var skyldig etter tiltalen om mened, mens 45 stemte «skyldig». En fellende dom, som ville ha ført til presidentens avgang, krevde to tredels flertall, 67 stemmer.

Senatet gikk videre med avstemningen over det andre tiltalepunktet, om at presidenten hadde hindret etterforskningen. Det var ventet at også dette tiltaepunktet ville bli nedstemt.

I det andre tiltalepunktet, om å hindre etterforskning, ble stemmetallene 50-50. Fem republikanske senatorer stemte «ikke skyldig».

Heller ikke et forslag fra den demokratiske senatoren Dianna Feinstein om irettesettelse av Clinton, fikk det nødvendige totredels flertall.

Feinsteins forslag inneholdt såvidt sterke ord som «skammelig, hensynsløs og uforsvarlig» om Clintons oppførsel. Et forslag om utsettelse ble nedstemt, men det krevdes totredels flertall å fortsette debatten om reprimande, og det manglet det 11 stemmer på.

(NTB)

Oppdater denne siden ofte. Dagbladet :på nettet følger riksrettsaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer