Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton frykter Hollywood-plan

NEW YORK (Dagbladet): Samtidig som Paula Jones har stevnet president Bill Clinton for retten, har den amerikanske filmindustrien et kobbel av filmer klar der presidentens sex-appetitt er blant ingrediensene. Skillet mellom fantasi og virkelighet er vanskelig å ane i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sex på film har alltid solgt. Nå håper Hollywood-produsentene å gjenta suksessen med president-sex toppet med skandaler og korrupsjon.

Trolig setter presidenten like lite pris på Hollywoods temavalg som han verdsetter sekretær Paulas anklager om sex-trakassering på et hotellrom i Arkansas.

Nøyaktig hva det amerikanske filmpublikummet har å glede seg til, kan Bill Clinton selv kikke på i den private kinoen i Det hvite hus. Før noen andre. Ett av privelegiene ved å være USAs mektigste mann er nemlig at han hver torsdag mottar alle nye filmer fra den amerikanske filmforeningen.

Sterk kost

Enkelte av de nye filmene sparer heller ikke på kruttet. I åpningsscenen til «Mord i det hvite hus» er scenen lagt til det helligste av det hellige, det ovale rom. Med Washington og Jefferson skulende ned fra veggen, har en vakker blondine og en mannsperson sex - på presidentseglet som pryder teppet. Kort tid etter blir kvinnen funnet drept i et baderom i østfløyen av presidentboligen.

Ingen unnslipper mistanke, verken presidenten, hans sønn, Secret Service eller staben. Alt dette får du servert bare i åpningsscenene, nok til å få Bill og Hillary til å sette chips'en i halsen.

Fyll og slagsmål

Alle som én av de nye filmene peker på at kriminelle handlinger, sex og korrupsjon er å anse som rutine i de høyeste kretser.

Tidligere har slikt vært emner man ikke berørte. Amerikansk presse hadde tradisjon for ikke å skrive negativt om personlige sider ved presidentene. Vietnamkrigen og Watergate gjorde slutt på det. De hendelsene stadfestet at selv presidentene vil lyve. Mindre skandaler som Iran-Contras-skandalen og Clintons personlige mareritt, Whitewater-saken, har forsterket dette synet.

Paula Jones' påstander om at Clinton ba henne om munnsex og andre episoder fra hans fortid, har skapt et bilde av at det filmmakerne viser kanskje ikke er så usant.

Vasser i møkk

Enkelte filmhistorikere mener amerikanske thrillere er ved en skillevei. Fiendebildet ble ødelagt ved Murens fall, i stedet for sovjetere er det nå maktglade sikkerhetsfolk som må avsløres. Og altså korrupte presidenter!

I «Mord i det hvite hus» utbryter Wesley Snipes: «Washington drukner i en sjø av dritt.» Og presidenten står i den til opp på leggen. I hvert fall på lerretet. Om det blir slik i virkeligheten, gjenstår å se når frk. Jones kommer i gang i retten.