Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton gir Star Wars videre

President Clinton overlater til sin etterfølger å avgjøre om det omstridte rakettforsvarssystemet skal bygges. Dermed slipper han å få navnet sitt knyttet til det som kan bli en 500 milliarders-fiasko.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten vil bestemme seg i august eller september om entreprenørene skal få begynne å frakte byggemateriell til øya i Alaska der et av systemets radaranlegg eventuelt skal bygges, og der byggestart er til våren.

Men selv om slike kontrakter undertegnes, vil det være opp til den neste presidenten som skal velges i november, å avgjøre om byggingen faktisk skal begynne, meddelte forsvarsminister William Cohen.

Både i kongressen og blant forsvarseksperter kommer det stadig flere oppfordringer til Clinton om å utsette hele prosjektet, som har en kostnadsramme på 60 milliarder dollar, til det er grundigere testet.

Blant de mange som har bedt om en utsettelse, er 31 senatorer, 61 medlemmer av representanthuset, 50 nobelprisvinnere og Det amerikanske fysikkforbundet, som har 42.000 medlemmer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media