Clinton glad for dødsdom mot islamister i Sudan

Mener de får som fortjent.

TILFREDS: USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: JASON REED/REUTERS/SCANPIX
TILFREDS: USAs utenriksminister Hillary Clinton. Foto: JASON REED/REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs utenriksminister Hillary Clinton er fornøyd med at fire islamister er dømt til døden ved henging i Sudan, og mener at de får som fortjent.

De fire unge mennene ble funnet skyldige i å ha drept en amerikansk hjelpearbeider og sjåføren hans. En femte ungdom slapp med to års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å ha forsynt de fire mennene med våpen.

John Granville arbeidet for den statlige amerikanske hjelpeorganisasjonen USAID i Sudan og ble skutt og drept på vei hjem fra nyttårsfeiring 1. januar 2008.

33-åringens lokale sjåfør, 40 år gamle Abdelrahman Abbas Rahama, ble også drept i angrepet mot bilen de kjørte.

- Viktig skritt

USAs utenriksminister Hillary Clinton er glad for at de fire drapsmennene straffes med døden ved hengning.

- Dommen er et viktig skritt i retning av å bringe rettferdighet for John Granville og Abdelrahman Abbas Rahama, USAID-arbeiderne som ble drept i Sudan i 2008, heter det i en uttalelse.

- De var engasjert i å bringe fred og stabilitet til Sudan, og vi hedrer deres minne, heter det videre.

De fire dødsdømte smilte og vinket da de ble ført ut av rettslokalet i Khartoum søndag, etter å ha mottatt dommen fra dommer Ahmed al-Badri.

Fundamentalistisk

Den ene av mennene, Abdelraouf Abu Zeid Mohamed Hamza, er sønn av lederen for den muslimske gruppen Ansar al-Sunna i Sudan.

Gruppen er knyttet til wahabisme, en fundamentalistisk retning innen sunniislam, men regnes som fredelig og er ikke engasjert i politikk.

Sudan står fortsatt på USAs liste over stater som huser terrorister, og landet har vært gjenstand for amerikanske sanksjoner siden 1997.

Agenter fra det føderale amerikanske politiet (FBI) samarbeidet likevel tett med sudanske myndigheter i etterforskningen av drapene på de to USAID-mennene.

(NTB)

BEGEISTRET: De fire som er dømt til hengning for drapet på en amerikansk hjelpearbeider og sjåføren hans, jublet etter å ha mottatt dødsdommen. Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH/REUTERS/SCANPIX
BEGEISTRET: De fire som er dømt til hengning for drapet på en amerikansk hjelpearbeider og sjåføren hans, jublet etter å ha mottatt dødsdommen. Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH/REUTERS/SCANPIX Vis mer