Clinton har folkets støtte

WASHINGTON (NTB-Reuters): Amerikanerne mener fortsatt at Bill Clinton gjør en god jobb som president og vil at Monica Lewinsky-saken skal ta slutt. Det viser meningsmålinger som ble offentliggjort i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men om nye uakseptable opplysninger om Clinton skulle komme for en dag, kan det vise seg at velgerne er mindre tilgivende enn nå. Det er en økende tendens til at folk gir Clinton selv skyld for problemene han har kommet opp i.

Det viser tre meningsmålinger gjort dagen etter at Clinton i en tale til det amerikanske folk innrømmet å ha hatt «et upassende forhold» til den 21 år gamle Monica Lewinsky mens hun var assistent i Det hvite hus.

En meningsmåling gjort for fjernsynsselskapet CBS og avisen The New York Times viser at 71 prosent mener Clinton gjør en god jobb som president. Det er 4 prosentpoeng opp i forhold til uken før. 27 prosent mener Clinton gjør en dårlig jobb.

En tilsvarende måling gjort for tv-kanalen CNN og avisen USA Today av Gallup-instituttet viser at 66 prosent godkjenner Clintons jobb, mens 29 prosent mener den er for dårlig.

Tre av fire amerikanere mener ifølge CBS/The New York Times-målingen at Lewinsky-saken nå bør opphøre etter at Clinton innrømmet å ha hatt et forhold til den unge damen.

Clintons personlige popularitet er synkende, ifølge en måling gjort av Zogby International. Bare 54,4 prosent støtter ham personlig, mot 61,2 prosent i juli. Andelen som ikke lenger liker presidenten personlig har økt fra 35,8 til 43,5 prosent.

PÅ FERIE:</B> Hillary Clinton, Bill og Chelsea så ut til å ha det fint da de startet ferien i går.<br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer