<strong>VISEPRESIDENTKANDIDAT:</strong> Hillary Clinton har valgt Tim Kaine som sin visepresidentkandidat til valget i november. Her er de to sammen på scenen tidligere denne måneden. Foto: Andrew Harnik/AP
VISEPRESIDENTKANDIDAT: Hillary Clinton har valgt Tim Kaine som sin visepresidentkandidat til valget i november. Her er de to sammen på scenen tidligere denne måneden. Foto: Andrew Harnik/AP Vis mer

Clinton har valgt visepresidentkandidat

- Vil dere ha en skittkaster-president eller en brobygger-president?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hillary Clinton har valgt tidligere Virginia-guvernør Tim Kaine (58) som sin visepresidentkandidat, ifølge The New York Times.

Demokratenes presidentkandidat bekrefter selv nyheten på sin Twitter-konto.

- Jeg er henrykt over å kunngjøre min visepresidentkandidat, Tim Kaine, en mann som har viet sitt liv til å kjempe for andre, skriver Clinton på Twitter.

- Jeg snakket nettopp med Hillary på telefonen. Jeg er beæret over å være hennes visepresidentkandidat. Jeg kan knapt vente på å komme meg ut og drive valgkamp i Miami i morgen, svarte Kaine.

Gikk til frontalangrep på Trump

Kaine, som er utdannet ved Harvard Law School, har vært bookmakernes favoritt lenge, og skal være det navnet som oftest ble nevnt som Clintons visepresidentkandidat. Han er tidligere guvernør fra Virginia, og er i dag medlem av utenrikskomiteen i Senatet. 58-åringen ble valgt inn i Senatet i 2012.

Kaine og Clinton har turnert sammen, og senest i forrige uke sto de sammen på et valgkamparrangement i Virginia der Kaine prøvde ut sin nye rolle ved å gå til frontangrep på motstanderen Trump.

- Vil dere ha en skittkaster-president eller en brobygger-president? Vil dere ha en meg-president eller en familie-president? spurte han tilhengere som var samla ved Northern Virginia Communty College, ifølge Bloomberg News.

Skuffet

- Det er et forferdelig valg. På et tidspunkt hvor hun prøver å få støtte fra Sanders-supporterne er dette mer for å sikre konservative stemmer, sier Angie Morelli, en av Sanders' delegater fra Nevada, ifølge NTB.

Ifølge San Francisco-delegat Norman Solomon vurderer støttespillerne til Sanders hvordan de kan vise støtte til Vermont-senatoren når Demokratene holder landsmøte til uken, der de formelt skal utnevne sin presidentkandidat.

- Valget av Kaine er uakseptabelt, sier Solomon.

Dødt løp

En fersk meningsmåling viser at det for første gang siden mai er nær dødt løp mellom Hillary Clinton og Donald Trump i kampen om å bli USAs neste president.

I målingen, som er gjennomført av Ipsos for Reuters, svarer 41 prosent at de vil stemme på Hillary Clinton ved presidentvalget 8. november. 38 prosent vil stemme på Trump, som torsdag formelt aksepterte nominasjonen fra Det republikanske partiet. Målingen har en feilmargin på fire prosentpoeng, noe som betyr at det i praksis er dødt løp mellom de to, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer