Clinton hyllet i Sarajevo

SARAJEVO (NTB-Reuters-AP): Sarajevo sto på ende med tusenvis av flaggende skolebarn og historiens strengeste sikkerhetstiltak da USAs president Bill Clinton kom på et raskt førjulsbesøk i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Besøket kom få dager etter at Clinton gjorde det klart at amerikanske soldater inntil videre vil fortsette i NATO-styrken som beskytter fredsavtalen, noe som drev presidentens popularitet mot de store høyder i den krigsrammede bosniske hovedstaden.

  Alle aviser brakte hyllest til USA og Clinton på dagen for visitten. Mange skolebarn og andre sto oppstilt langs ruten for å få et glimt av hedersgjesten i formiddagstimene, mens de viftet med amerikanske flagg.

  - Han er verdens viktigste mann, sa 10-åringen Derina Bukvic åndeløst, mens hun sammen med skolekameratene ventet utenfor nasjonalmuseet.

  Inne i museet møtte Clinton de tre medlemmene av det bosniske presidentskapet, mens hans kone Hillary og datteren Chelsea møtte representanter for frivillige organisasjoner.

Sterk fredsappell

Etter å ha vandret gjennom gatene og mottatt hyllest fra folk på fortauene, holdt president Clinton en tale med sterke appeller til bosnierne om å føre videre politikken som har brakt Bosnia ut av borgerkrigens redsler siden Dayton-avtalen ble inngått for to år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer