Clinton i samtaler med Bondevik

REGJERINGSKVARTALET (Dagbladet): Bill Clinton har nå kommet til statsministerens kontor. Bondevik og Clinton skal ha politiske samtaler i en times tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton reiste fra Slottet etter et 30 minutters besøk, og kjørte om lag en kilometer ned til regjeringskvartalet for å møte Bondevik. Dit kom han ved 11-tida.

Det var møtt fram rundt 100 pressefolk ved regjeringskvartalet. En mengde sikkerhetsfolk kontrollerte området for å være sikre på at alt var klart. Bondevik møtte Clinton inne i lobbyen, og sammen tok de heisen opp til 17. etasje, der samtalene finner sted.

Bondevik har tidligere uttalt at å møte Clinton er det største han har fått oppleve som statsminister, og han vil drøfte både dødsstraff og våpensalg.

Akersgata og Grubbegata er sperret for fotgjengere ved Apotkergata og Hospitalsgata, og tilskuerne blir holdt på rundt 50 meters avstand. Området blir bevoktet av en mengde politifolk med MP-5 maskinpistoler. Sikkerhetsoppbudet ser ut til å være litt mindre enn på Plaza og Slottet, men det kryr likevel av politi og sikkerhetsvakter.

Alle de ansatte i regjeringskvartalet er henvist til en egen inngang i Møllergata 19. De slipper ikke inn de vanlige inngangene.

Clinton skal etter planen spise lunsj med medlemmer av den amerikanske delegasjonen klokka 12.05, men er litt forsinket i forhold til programmet.

VARM VELKOMST: Barn med flagg ga presidenten en varm velkomst utenfor Slottet.
HONNØR: Det var et høytidelig øyeblikk da nasjonalsangene ble spilt på Slottsplassen.