REAGERER: - Det var sjokkerende og skremmende, sier Hillary Clinton om måten hun ble portrettert under fjorårets valgkamp. FOTO: AFP PHOTO / Brendan Smialowski / NTB Scanpix
REAGERER: - Det var sjokkerende og skremmende, sier Hillary Clinton om måten hun ble portrettert under fjorårets valgkamp. FOTO: AFP PHOTO / Brendan Smialowski / NTB ScanpixVis mer

Amerikansk politikk

Clinton: Ingen sa noe da det var mitt avhugde hode

Reagerer på manglende oppstyr da hun ble hetset under fjorårets valgkamp.

(Dagbladet): Da komikeren Kathy Griffin poserte med noe som liknet Donald J. Trumps avhugde hode i mai, førte det til kraftige reaksjoner.

Blant de mange som viste avsky var Chelsea Clinton.

Hun skrev følgende på Twitter:

- Dette er bare ondskapsfullt og galt. Det er aldri morsomt å spøke med å drepe en president.

UNNSKYLD: Mange reagerte på videoen der Kathy Griffin dro opp et blodig Trump-hode. Nå beklager komikeren. VIDEO: CNN Vis mer

- Ikke et ord

Nå omtaler også mora Hillary Clinton, Trumps konkurrent i den amerikanske valgkampen, stuntet i podkasten «With Her».

Ifølge Huffington Post etterlyser den tidligere presidentkandidaten liknende reaksjoner over måten hun ble portrettert i fjor.

KROPPSLØS CLINTON: Et bilde fra november viser en figur av Donald Trump og en halshugget Clinton oppslukt av flammer. Foto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS / NTB Scanpix
KROPPSLØS CLINTON: Et bilde fra november viser en figur av Donald Trump og en halshugget Clinton oppslukt av flammer. Foto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS / NTB Scanpix Vis mer

- De solgte T-skjorter og mugger ved republikanernes landssamling der Trump holdt hodet mitt. Ingen sa et ord. Ikke et ord, hevder Clinton i lydklippet om produktene som angivelig skal ha blitt produsert.

Ble harselert med

Huffington Post viser i tillegg til en rekke nedsettende slagord rettet mot demokraten.

Felles for disse er nedsettende betegnelser som «bitch» og «tramp».

Et annet etterligner en reklame fra fastfood-kjeden KFC, og har budskapet «Hillary-spesial: to feite lår, to små bryster - venstre vinge (som i venstrevridd. red.anm.)»

- Det var skremmende Jeg har alltid taklet det. Jeg taklet det i 2008, og jeg taklet det i 2016, sier Clinton som likevel omtaler hatet mot henne som «skremmende».

- Folk så ut til å synes at jeg var ond. Det var ikke bare at de ikke likte meg, men at jeg var ond. Det var sjokkerende og skremmende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

E-post-sak

Noe av sinnet mot Clinton kom i etterkant av at hun omtalte halvparten av Donald J. Trumps velgere forkastelige, noe hun seinere beklaget.

- I går var jeg ekstremt generaliserende, og det er aldri en god idé, sto det i en pressemelding tilbake i september, referert til av CNN.

Samtidig haglet det med anklager om uærlighet og lovbrudd.

Disse kom blant annet i forbindelse med den såkalte e-post-saken.

Den ble avsluttet i november i fjor da FBI konkluderte med at Clinton ikke hadde brutt loven, men hadde opptrådt «ekstremt skjødesløst».

Dette i forbindelse med at hun benyttet sin egen private e-post da hun figurerte som USAs utenriksminister.