<strong>REAGERER:</strong> - Det var sjokkerende og skremmende, sier Hillary Clinton om måten hun ble portrettert under fjorårets valgkamp. FOTO: AFP PHOTO / Brendan Smialowski / NTB Scanpix
REAGERER: - Det var sjokkerende og skremmende, sier Hillary Clinton om måten hun ble portrettert under fjorårets valgkamp. FOTO: AFP PHOTO / Brendan Smialowski / NTB Scanpix Vis mer

Amerikansk politikk

Clinton: Ingen sa noe da det var mitt avhugde hode

Reagerer på manglende oppstyr da hun ble hetset under fjorårets valgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da komikeren Kathy Griffin poserte med noe som liknet Donald J. Trumps avhugde hode i mai, førte det til kraftige reaksjoner.

Blant de mange som viste avsky var Chelsea Clinton.

Hun skrev følgende på Twitter:

- Dette er bare ondskapsfullt og galt. Det er aldri morsomt å spøke med å drepe en president.

UNNSKYLD: Mange reagerte på videoen der Kathy Griffin dro opp et blodig Trump-hode. Nå beklager komikeren. VIDEO: CNN Vis mer

- Ikke et ord

Nå omtaler også mora Hillary Clinton, Trumps konkurrent i den amerikanske valgkampen, stuntet i podkasten «With Her».

Ifølge Huffington Post etterlyser den tidligere presidentkandidaten liknende reaksjoner over måten hun ble portrettert i fjor.

<strong>KROPPSLØS CLINTON:</strong> Et bilde fra november viser en figur av Donald Trump og en halshugget Clinton oppslukt av flammer. Foto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS / NTB Scanpix
KROPPSLØS CLINTON: Et bilde fra november viser en figur av Donald Trump og en halshugget Clinton oppslukt av flammer. Foto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS / NTB Scanpix Vis mer

- De solgte T-skjorter og mugger ved republikanernes landssamling der Trump holdt hodet mitt. Ingen sa et ord. Ikke et ord, hevder Clinton i lydklippet om produktene som angivelig skal ha blitt produsert.

Ble harselert med

Huffington Post viser i tillegg til en rekke nedsettende slagord rettet mot demokraten.

Felles for disse er nedsettende betegnelser som «bitch» og «tramp».

Et annet etterligner en reklame fra fastfood-kjeden KFC, og har budskapet «Hillary-spesial: to feite lår, to små bryster - venstre vinge (som i venstrevridd. red.anm.)»

- Det var skremmende Jeg har alltid taklet det. Jeg taklet det i 2008, og jeg taklet det i 2016, sier Clinton som likevel omtaler hatet mot henne som «skremmende».

- Folk så ut til å synes at jeg var ond. Det var ikke bare at de ikke likte meg, men at jeg var ond. Det var sjokkerende og skremmende.

E-post-sak

Noe av sinnet mot Clinton kom i etterkant av at hun omtalte halvparten av Donald J. Trumps velgere forkastelige, noe hun seinere beklaget.

- I går var jeg ekstremt generaliserende, og det er aldri en god idé, sto det i en pressemelding tilbake i september, referert til av CNN.

Samtidig haglet det med anklager om uærlighet og lovbrudd.

Disse kom blant annet i forbindelse med den såkalte e-post-saken.

Den ble avsluttet i november i fjor da FBI konkluderte med at Clinton ikke hadde brutt loven, men hadde opptrådt «ekstremt skjødesløst».

Dette i forbindelse med at hun benyttet sin egen private e-post da hun figurerte som USAs utenriksminister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer