Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton innrømmer utroskap

NEW YORK (Dagbladet):Bill Clinton har for første gang innrømmet utroskap. Elskerinnen var nattklubbsangerinnen Gennifer Flowers. Presidenten benekter imidlertid kategorisk at han har hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky. Sex-skandalene dominerer fullstendig den politiske agendaen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var sist lørdag at Bill Clinton under de rettslige avhørene innrømmet utroskap på 70-tallet. Forholdet varte, ifølge Flowers, i 12 år.

Affæren er meget pinlig for Clinton. Men om presidenten har hatt en flyktig omgang med sannheten, skal ikke Monica Lewinsky være noe bedre:

- Jeg har løyet hele mitt liv, har hun sagt på båndene som reportere fra Newsweek har hørt.

Presidentens beste venn, advokat Vernon Jordan påstår at Monica Lewinsky overfor ham i klare ordelag har sagt at hun ikke hadde et seksuelt forhold til Clinton. Betroelsen fra Lewinsky kom da han fulgte henne til en advokat i Washington, etter at hun var stevnet i saken som Paula Jones har anlagt mot Bill Clinton. Jordans uttalelser er tatt imot som troverdige, og var svært velkomne for Clinton.

Men det sterke partsinnlegget fra Clintons venn tar ikke presset bort fra presidenten.

Var utro

Advokat Jordan fortalte også at han selv er stevnet av spesialetterforsker Kenneth Starr og skal vitne for en storjury om sin rolle i Monica-affæren. I går fortalte Jordan at han hadde anbefalt henne som jobbsøker hos American Express, kosmetikkselskapet Revlon og PR-firmaet Young og Rubicam.

- Jeg har aldri sagt til henne at hun skulle lyve, sa Jordan med ettertrykk.

Bevisopptak

Inntil i dag er altså Monica og presidenten enige om at det ikke har foregått noe seksuelt mellom dem. 12. januar leverte Monica Lewinsky en edsvoren erklæring om dette som svar på stevningen fra advokatene til Paula Jones. I dag skal hun imidlertid avlegge prov om det samme i et bevisopptak med Paulas advokater.

Det blir antatt at Monica da vil benytte seg av sin grunnlovfestede rett til ikke å svare på spørsmål som kan føre til siktelse og tiltale mot henne selv.
Dersom dette skjer, kan spesialetterforsker Kenneth Starr tilby henne immunitet og, etter en forhandling med Monicas advokater, få henne til å avgi ny forklaring under ed. Dersom hun avslår et tilbud om immunitet og samarbeid, kan hun bli tiltalt for å ha løyet under ed.

President Bill Clinton gjentok og forsterket i går sitt dementi av at han har oppfordret Monica Lewinsky til å avgi falsk forklaring etter at de har hatt et seksuelt forhold.

På offensiven

- Dette er falske påstander, og jeg ville aldri spørre noen om å gjøre noe som helst annet enn å fortelle sannheten, sa Bill Clinton heftig med Yassir Arafat ved sin side.

I en lekkasje fra Clintons prov i Paula-saken sist lørdag, ble det i går rapportert at han der under ed nekter for å ha hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky.

Han innrømmer derimot at han har gitt henne noen gaver.
Disse gavene blir av kilder i Det hvite hus beskrevet som små suvenirer av den sorten som besøkende får. Newsweek skriver at Monica forteller til Linda Tripp at hun har fått en kjole.

Kilder i Det hvite hus sai går at Clinton vil ta til motmæle mot anklagene på en pressekonferanse før han taler til nasjonen tirsdag kveld.

ELSKERINNE:</B> Bill Clinton er presset og innrømmer nå for første gang utroskap med Gennifer Flowers.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!