Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Clinton innrømmet sex-forhold

Klokka fire i natt - norsk tid - vil Bill Clinton holde en TV-tale fra Det hvite hus. I følge CNN, kommer Clinton til å si at han har hatt et seksuelt forhold til Lewinsky. Presidenten vil også be folket om unnskyldning, meldes det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge CNN, har nære kilder fortalt at president Clinton i natt innrømmet at han har hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky.

For å unngå ytterligere spekulasjoner, mener kildene nå at Bill Clinton klokka 22 amerikansk tid (04.00 norsk tid) vil fortelle at han har hatt et forhold til Lewinsky.

Kildene sier også at Clinton vil be det amerikanske folk om unnskyldning.

- Sannferdig

Det er ikke klart hvordan CNN og NBC News vet hva som har foregått under avhøret, men det var på forhånd ventet at Clinton ville innrømme en eller annen form for forhold, men samtidig benekte at han hadde bedt henne lyve for å dekke over det.

Presidentens advokat David Kendall sa etter avhøret at Clinton hadde svart sannferdig under ed på alle spørsmål.

Han sa at Clinton nå håper at spesialetterforsker Kenneth Starr avslutter etterforskningen, som hittil har kostet 40 millioner dollar (over 300 millioner kroner) og har fokusert på presidentens privatliv.

Unnskyldning

Avhøret varte i fem og en halv time, inkludert pauser, og var slutt klokka 1825 mandag lokal tid (0025 tirsdag norsk tid). Det ble på forhånd sagt at det skulle vare i fire timer.

Umiddelbart etter at avhøret var slutt, kunngjorde Det hvite hus at Clinton vil holde en tale til nasjonen klokka 2200 (0400 tirsdag norsk tid).

I den korte talen som ventes å være på bare ti minutter, vil Clinton unnskylde seg for det amerikanske folk og be om tilgivelse, ifølge noen av hans rådgivere.

Historisk

At en sittende president er mål for en kriminaletterforskning er enestående historisk sett, og dagen i dag kan være den farligste for Bill Clinton noensinne.

Hvis hovedetterforsker Kenneth Starr klarer å bevise at president Clinton har løyet, kan Clinton risikere å bli stilt for riksrett.

Dagbladet vil komme med fyldig dekning av saken tidlig tirsdags morgen.

YDMYKET:</B> Akkurat nå sitter Bill Clinton i Det hvite hus og forteller om sitt forhold til Monica Lewinsky. Aldri har en sittende president opplevd noe lignende...<br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!