Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton kan gå fri

Etter en times forsinkelse kom senatet i kveld sammen for å bestemme Clintons skjebne. Demokraten Robert Byrd har foreslått at Lewinsky-saken avvises, men rebublikanerne er sterke nok til å nedstemme forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rebublikaneren Trent Lott var avventende til Byrds forslag i pausen under kveldens Riksrettshøringer.

- Vi prøver bare å få ut sannheten. Vi vil ha en rettferdig prosess, men også en konklusjon uten at vi behøver å forhaste oss, sier Lott og antyder dermed at det er liten sjanse for at han gir støtte til forslaget.

Et døgn etter at presidentens anklagere gjennomførte et avhør av Monica Lewinsky, skal Senatet debattere tre forslag:

  • Den ene er å avslutte Riksrettssaken ved å avvise tiltalen mot Clinton.
  • Det andre forslaget innebærer at saken blir ytterligere forlenget ved å kalle inn vitner. Det vil i så fall bli diskutert om Monica Lewinsky må avgi en vitneforklaring for Senatet.
  • Det tredje forslaget går ut på å stemme over saken mot slutten av uken, for så å avslutte den.

Clintons advokater og anklagerne vil få en time til å snakke for og i mot en henleggelse. Senatet kan deretter be om tid til å debattere emnet, enten for åpne eller lukkede dører.

To av Clintons advokater vil argumentere for presidenten frifinnelse under møtet.

Lei saken

Skulle forslaget bli avvist, vil det debatteres om vitner skal bli innkalt for å avlegge forklaring. Forsvaret og anklagere har tre timer hver på å diskutere dette. Sier et flertall i Sentatet ja til dette, blir vitnene innkalt for å forklare seg under ed bak lukkede dører, skriver CNN. Forslaget må ha 51 stemmer for å bli godtatt.

Det amerikanske folk har for lengst sagt sin mening om riksrettssaken. Et flertall av folket ønsker ikke en ny runde med pinlige detaljer fra presidentens innerste kammers.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling