OFRET STEMMEN: Bill Clinton spøkte og sa han allerede har gitt sin stemme til Barack Obama.Foto: JEWEL SAMAD / AFP / NTB SCANPIX
OFRET STEMMEN: Bill Clinton spøkte og sa han allerede har gitt sin stemme til Barack Obama.Foto: JEWEL SAMAD / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Clinton klarte såvidt å presse fram ordene

Ofrer alt for Obama i valginnspurten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRISTOW, VIRGINIA (Dagbladet): Etter å ha reist Florida og Virginia på kryss og tvers de siste to dagene, sa stemmen til Bill Clinton stopp.

Da han i natt skulle tale til et smekkfullt utendørs amfi var det bare så vidt han maktet å presse fram ordene.

- Og som dere hører har jeg gitt Obama stemmen min allerede, åpnet Clinton med å si.

Beundrer Dagbladet var også til stede da Clinton startet gårsdagen i Chesepeake sørøst i staten. Da var det ikke noe i veien med taleevnen  til den tidligere presidenten.

Lørdag trosset hele 24 000 mennesker kulda og møtte fram for å høre både Bill Clinton og Barack Obama snakke fra samme scene.

- Det er fantastisk å kunne se både Obama og Clinton på samme dag. Jeg er en stor supporter av dem begge. Det er fantastisk å kunne se Clinton igjen, for mange av oss er en stor beundrer av ham. Vi kommer for å vise dem vår støtte, sier Clavenda Conteh (37).

Nøkkelstat Det er entusiasmen rundt Clinton som gjør at Obama-kampanjen bruker han så mye nå i valgkapinnspurten at stemmen til slutt sprakk. Fredag holdt han fire valgmøter i Florida. I går startet han dagen i Chesepeake ved kysten, fortsatte til Roanoake ved foten av Appalachefjellene før han avsluttet med presidenten i Bristow like sør for Washington.

Etter en lengre periode med klare Romney-ledelser på målingene i Vrirginia, har det de siste dagene kommet to målinger der Obama har ledet staten med henholdsvis ett og to prosentpoeng. Om Romney skal vinne på tirsdag er han for alle praktiske formål nødt til å vinne Virginia også. Det la heller ikke Clinton skjul på under talene sine i går.

- Vinner vi Virginia så vinner vi valget, sa han.

Da Clinton endelig kunne overlate ordet til Obama fikk alle de frammøtte en gjennomgang av det som har vært presidentens hovedpoenger i hele den siste delen av valgkampen.

- Det går forover på felt etter felt. Vi har kommet så langt nå at det er for seint å snu. Amerika må gå framover, sa Obama da jubelen toppet seg.