Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton knuste Sanders. - Er i ferd med å avgjøre valget

Vinner med klar margin, ifølge valgdagsmålinger.

FEIRER: Hillary Clinton var raskt ute i sosiale medier med å feire nattas seier. Her fra primærvalget i New Hampshire. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FEIRER: Hillary Clinton var raskt ute i sosiale medier med å feire nattas seier. Her fra primærvalget i New Hampshire. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hillary Clinton vant demokratenes nominasjonsvalg i South Carolina. Med 99 prosent av stemmene opptalt, ligger Clinton an til å vinne med 73,5 prosent mot Bernie Sanders 26. Det var ventet at Clinton ville vinne stort, men seiersmarginen er større enn de fleste Clinton-tilhengere turte å håpe på. 

Resultatet er et faresignal for Sanders. Clinton knuste nemlig Sanders blant afroamerikanerne som deltok i nominasjonsvalget, og vant 80 prosent av dem, ifølge en valgdagsmåling gjort av nyhetsbyrået AP.
- Vi skal kjempe for hver eneste stemme i hver eneste stat. Vi tar ikke noe eller noen for gitt, sa Clinton i sin seierstale. 

- Takk skal dere ha Clinton har dermed vunnet tre av fire nominasjonsvalg så langt. De anerkjente tallknuserne i Fivethirtyeight mener Clinton allerede er i ferd med å slå Sanders.

USAs tidligere førstedame sikret den første seieren i Iowa med minimal margin, mens Sanders stakk av med flertallet av stemmene i New Hampshire. 

- Til Sør-Carolina, til de frivillige som er hjertet i vår valgkamp, til støttespillerne som er kraften i den: Takk skal dere ha», skriver Clinton på Twitter.

«Supertirsdag» Seieren i Sør-Carolina gir Clinton vind i seilene fram mot supertirsdag i neste uke, når 11 delstater skal stemme over de demokratiske presidentkandidatene.

Med de foreløpige resultatene fra Sør-Carolina ser det ut til at konkurrenten Bernie Sanders kan få det vanskelig med å utfordre Clinton utenfor områdene i de nordøstlige delstatene, hvor han har sine kjernevelgere

Bernie Sanders gratulerer Clinton med sieren i en pressemelding. 

- La meg være klar på en ting. Dette er bare begynnelsen på denne kampanjen. Vi vant en klar seier i New Hampshire. Hun vant en avgjørende seier i Sør-Carolina. Nå handler det om supertirsdag, sier Sanders. 

Så tok han en prat med pressen før han gikk på scenen foran sine egne tilhengere i Minnesota.

- Noen ganger vinner du, noen ganger taper du. Jeg gratulerer Hillary Clinton, sa han.

Sanders var ikke i South Carolina i det hele tatt lørdag, men holdt arrangementer i Austin og Dallas i Texas, og i Minnesota.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram