- Clinton lyver!

- Hvordan ville han oppleve det hvis det var hans datter, Chelsea, som ble behandlet på denne måten?, spurte Lewinsky i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det knyttet seg stor spenning til Bill Clintons selvbiografi som kom i handelen denne uka. Det var særlig nysgjerrighet rundt hva han kom til å skrive om affæren med den unge praktikanten

Monica Lewinsky.

Og Clinton fortalte, både i memoarene og i et intervju med programmet «60 Minutes» på tv-kanalen CBS noen dager for boka kom ut.

I boka skriver han blant annet at forholdet til praktikanten avdekket de mørkeste delene av hans indre liv.

Nå raser Monica Lewinsky mot ekspresidentens versjon. I intervjuene med avisa The Daily Mail tabloid og tv-kanalen ITV, går Lewinsky i dag hardt ut mot ekspresidenten.

- Skuffa

Lewinsky sier at hun er skuffa over hvordan hennes tidligere elsker beskriver forholdet deres og kaller ham en historierevisjonist - en løgner. Hun sier hun hadde håpet at han skulle innrømme og anerkjenne at han hadde ødelagt livet hennes.

- Jeg hadde ikke forventa at han kom til å fortelle om detaljer i forholdet, sa Lewinsky og la til:

- Men hvis han hadde gjort det og han hadde gjort det på en ærlig måte, hadde jeg ikke hatt noe imot det.

Lewinsky hevder Clinton framstiller forholdet som noe hun la opp til.

- Jeg var buffeen og ha kunne simpelthen ikke motstå desserten, sa Lewinsky til The Daily Mail Tabloid.

Ekspraktikanten bestrider elskerens virkelighetsbeskrivelse og hevder at forholdet mellom dem var gjensidig fra begynnelse til slutt. Hun opplever nå at Clinton prøver å rakke ned på hennes karakter.

Like gammel som Chelsea

Det skal også ha vært tungt for Lewinsky høre Clintons uttalelser på «60 Minutes». Der sa han at han innledet forholdet til praktikanten av verst tenkelige grunn:

- Bare fordi jeg kunne.

Lewinsky påpekte at da saken kom opp og hun ble tvunget til å snakke om affæren med presidenten, var hun like gammel som Clintons datter Chelsea er nå.

- Hvordan ville han oppleve det dersom mannen hun hadde et forhold til snakket nedsettende om henne - en person som hadde nektet for forholdet for å redde seg selv, hvis hun ble kalt en løgner, en snik, gal, dum?, sa Lewinsky i intervjuet med The Daily Mail tabloid.

Kilder:

AP

Reuters

PRESIDENTENS VERSJON: - Jeg gjorde det fordi jeg kunne, sa Clinton om forholdet til Lewinsky.
PRAKTIKANTENS VERSJON: - Forholdet var gjesidig, fra begynnelse til slutt, sa Lewinsky.