Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton manet til forsoning

President Bill Clinton ga unionister og nasjonalister klar beskjed om at forsoning må til på alle plan hvis fredsavtalen i Nord-Irland skal fungere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Bill Clinton ga unionister og nasjonalister klar beskjed om at forsoning må til på alle plan hvis fredsavtalen i Nord-Irland skal fungere.

Og Tony Blair sparte ikke på rosende ord da han ønsket Clinton velkommen.

- Vi skylder deg mye. Når vi har oppnådd fred og historien skal skrives, vil du være sikret en plass i den, sa Tony Blair.

Formante begge sider

Det var forventet at Clinton ville oppfordre de ulovlige terrororganisasjonene til å gi fra seg våpnene. Bare slik vil freden i den voldsherjede provinsen være sikret, var budskapet fra den amerikanske presidenten.

Clinton fordelte formaningene likt mellom unionister og nasjonalister. Han tok til orde for avvæpning av terroristgruppene, men understreket også at samarbeidet mellom Nord-Irland og Irland måtte sikres og at det nordirske politiet (RUC) måtte omorganiseres slik at det hadde hele folkets tillit.

CLINTON SOM HELT: Den amerikanske presidenten fikk en varm mottakelse av nord-irene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling