Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clinton mener hun hadde vunnet valget om det ikke hadde vært for Putin: - Ville skade meg

Skylder også på FBI for valgtap.

- VILLE SKADE MEG: Hillary Clinton sier hun tapte presidentvalget i fjor blant annet på grunn av FBI og russisk innblanding. - Putin påvirket valget og ville skade meg, sier hun. Foto: AP / NTB scanpix
- VILLE SKADE MEG: Hillary Clinton sier hun tapte presidentvalget i fjor blant annet på grunn av FBI og russisk innblanding. - Putin påvirket valget og ville skade meg, sier hun. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton sier hun hadde vunnet presidentvalget i fjor dersom ikke Russland og FBI hadde lagt hindringer i veien for henne.

Under en lunsj i regi av kvinneorganisasjonen Women for Women International tirsdag, reflekterte Clinton over det som skjedde før og under presidentvalget i fjor.

Hun sa at det var hennes ansvar at hun tapte mot Donald Trump, men at en kombinasjon av hendelser i oppkjøringen til selve valget bidro til å påvirke utfallet.

Clinton trakk blant annet fram FBI-sjef James Comeys brev som ble sendt til Kongressen i oktober der han skrev at FBI fortsatt etterforsket Clintons epost-praksis da hun var utenriksminister.

Hun nevnte også WikiLeaks, som flere ganger offentliggjorde lekkede opplysninger og epostkorrespondanse fra hennes valgkampstab. Dette var opplysninger som mange mener WikiLeaks hadde fått fra russiske hackere.

- Putin påvirket valget og ville skade meg, sa hun.

Clinton sa videre at hun også tror kvinnehat spilte en stor og avgjørende rolle i valgkampen og førte til at hun tapte mot Trump.

(NTB)